Educació

Un 60% dels joves opten pel batxillerat i un 40%, per l'FP

La tendència a favor d'aquests estudis postobligatoris es manté a pesar de l'augment progressiu de l'oferta de cicles formatius

Aquest any es fan tres cicles de grau mitjà més a la demarcació

Tot i els esforços per ampliar l'oferta dels estudis de formació professional i per promocionar-los per part del Departament d'Ensenyament, el nombre d'alumnes que estudien batxillerat representa un 60% de tots els joves que fan estudis postobligatoris. Aquest curs, dels 12.816 alumnes que seguiran estudis postobligatoris, 7.761 (un 60,5%) corresponen a joves que faran primer i segon de batxillerat. I 5.055 joves més (39,4%) faran cicles formatius de grau mitjà. La diferència percentual es manté amb relació a l'últim curs, a pesar que aquest any s'ha registrat una lleugera disminució, d'un 1,68%, dels alumnes que estudiaran batxillerat. Hi ha 133 estudiants de batxillerat menys que el curs passat.

Amb tot, aquest curs Ensenyament torna a incrementar l'oferta de cicles de grau mitjà. Les novetats són el cicle d'atenció a persones en situació de dependència (que es podrà cursar a l'institut Pla de l'Estany, de Banyoles), farmàcia i parafarmàcia (Alexandre Deulofeu, de Figueres) i elaboració de productes alimentaris (institut La Garrotxa, d'Olot). Els cicles d'atenció a persones dependents i el d'elaboració de productes alimentaris s'implantaran en la modalitat dual, de manera que els estudiants podran fer pràctiques en empreses.

I Ensenyament també amplia l'oferta de cicles formatius de grau superior, als quals es pot accedir després d'haver superat el batxillerat. Els nous cicles formatius de grau superior són: disseny i moblament (que s'impartirà a l'institut Josep Brugulat, de Banyoles), química industrial (Serrallarga, de Blanes) i direcció de cuina, que es farà als instituts Baix Empordà, de Palafrugell, i Abat Oliba, de Ripoll. Els estudis d'FP de química industrial i de direcció de cuina s'implantaran també en la modalitat dual.

Altres novetats d'aquest curs relacionades amb l'FP són que el cicle formatiu de grau mitjà sobre atenció a persones en situació de dependència que s'imparteix a l'institut Montsacopa, d'Olot, passarà a ser dual. I també ho seran el cicle de grau superior de sistemes electrotècnics i automatitzats (institut Baix Empordà, de Palafrugell) i el cicle de gestió comercial i màrqueting de l'institut Santa Eugènia, de Girona. Al cicle de grau superior també de gestió comercial i màrqueting que fa l'institut Serrallarga, de Blanes, es fa una adaptació curricular a turisme, i un dels dos grups del cicle superior de gestió administrativa que es fa a l'institut Baix Empordà passa a ser de gestió administrativa d'àmbit jurídic. Un total de 3.270 alumnes (el mateix nombre que l'any passat) faran cicles formatius de grau superior.

LES XIFRES

7.761
alumnes
faran aquest curs estudis de primer o segon de batxillerat. Hi ha 133 alumnes menys que el curs passat.
5.055
joves
cursaran cicles formatius de grau mitjà. S'ha augmentat l'oferta amb tres cicles nous.
3.270
estudiants
faran cicles formatius de grau superior. Per accedir-hi, cal haver superat el batxillerat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia