Educació

La reentrada escolar de La Bressola a la Catalunya Nord

Hi ha 930 alumnes aquest any escolar 2014/2015, amb l'objectiu de superar els mil alumnes

S'han obert noves classes a les escoles de El Soler, de Prada de Conflent i a El Vernet (Perpinyà)

Els nins i nines de La Bressola han tornat a omplir les aules i els patis de les escoles associatives nord-catalanes de la Bressola. Un inici d'any “controvertit entre els passos fets endavant i les dificultats recurrents.” segons l'equip directiu. Els efectius continuen augmentant, passant de 840 infants al curs 2013/2014 a 930 alumnes aquest any escolar 2014/2015, amb l'objectiu de superar els mil alumnes el més aviat possible. S'han pogut obrir noves classes a les escoles de El Soler, de Prada de Conflent i a El Vernet (Perpinyà). Això “ha permès desenvolupar unes escoles, però no s'ha pogut créixer com la demanda ho hagués necessitat.”

Les escoles i les classes són plenes. Hi ha llista d'espera a totes les bressoles, “és lamentable haver de refusar l'entrada a La Bressola a infants que ho desitgin.” Existeixen projectes de noves obertures que “malauradament no s'han pogut concretar aquest any. S'està treballant per realitzar tots aquests quan més aviat millor.”

La Bressola està molt il·lusionada i “treballa per a garantir a tots els nostres alumnes un aprenentatge en les millors condicions possibles.”

8a Jornada de Formació

Com cada any, el tret de sortida del curs ha estat donat per la 8a Jornada de Formació de La Bressola. La primera conferència anomenada Quin català a l'escola a Catalunya Nord ? anava a càrrec d'en Joan Peytaví Deixona, professor a la Universitat de Perpinyà i membre de l'Institut d'Estudis Catalans. El conferenciant va fer una reflexió singular sobre l'estat actual de la variant del català rossellonès i de la seua evolució en el marc de les llengües vives. Marius Serra, escriptor i filòleg, va revelar Els tresors ocults de la llengua. Gairebé dues hores d'explicació i de jocs per divulgar la bellesa amagada de la nostra llengua. La tarda va ser ritmada per tres tallers més tècnics i pràctics. En Jordi Cicres, professor de la Universitat de Girona, va animar un taller sobre Llengua i TIC. Què hi guanyem i què hi perdem?. Un taller orientat sobre el paper de les noves tecnologies a les classes. En David Altimir, antic mestre de La Bressola, va dialogar sobre Pensament i llenguatge. Conversant amb la mainada. Una xerrada orientada sobre la importància del diàleg amb els infants. Al tercer taller, la Teresa Creus va ensenyar les diverses maneres de llegir un conte adreçat als nens amb el taller de lectura compartida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia