Educació

La UdG vol apostar per fer un campus de ‘smart cities'

Es treballa per crear un campus funcional per fer créixer el projecte universitari en ciutats intel·ligents

El vicerector de planificació, innovació i empresa de la UdG, Ramon Moreno, va anunciar ahir el projecte de crear un campus funcional Smart Cities. Ho va fer durant l'acte inaugural del segon màster universitari en ciutats intel·ligents, en el qual els alcaldes de Girona i Sabadell van signar un conveni de col·laboració pel qual, a més, les dues poblacions es convertiran en ciutats germanes durant el curs 2014/15.

Segons Moreno, l'aposta de la UdG es basa en “la singularització i la focalització sobre temàtiques que tinguin impacte sobre el territori” i que esdevingui un fet diferencial que reforci el lideratge de la universitat. Moreno va destacar el paper que ha tingut Girona per tirar endavant la càtedra Smart Cities i el seu màster, els quals dirigeix la doctora Lluïsa Marsal.

La importància del projecte, i el seu posterior desenvolupament, es va traduir ahir en la incorporació de Sabadell com a ciutat germana.

Gestió pública

El seu alcalde, Joan Carles Sánchez, va posar especial èmfasi en la necessitat de definir estudis i desenvolupar projectes pràctics des del vessant públic; d'aquí, i segons Sánchez, la importància que es tingui en compte la gestió pública i com incidir-hi: “Les ciutats no són intel·ligents, ho són els seus ciutadans”, va afirmar. Precisament això és el que persegueix el màster: ser transversal i multidisciplinari per poder abordar aquests reptes. Ho va dir el professor Quim Salvi en destacar que molts estudiants provenen de diversos camps, com ara l'arquitectura i l'enginyeria.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va reiterar el compromís amb la cultura de les ciutats intel·ligents. També es va mostrar satisfet de continuar aquest viatge amb una ciutat important com és Sabadell.

Durant l'acte, l'alcalde va lliurar les cartes de reconeixement d'innovació als estudiants del màster de la promoció 2013/14, com a reconeixença dels projectes fets per a Girona en la passada edició dels estudis.

Visions realistes d'una ciutat

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ciutats agermanades amb el projecte del màster en ciutats intel·ligents, van coincidir ahir que cal treballar per uns projectes de ciutats intel·ligents que tinguin en compte l'interès públic i el seu impacte en la població per damunt de l'aparador. En aquest sentit, Puigdemont va parafrasejar Joan Fuster quan va dir que “en política, si no la fas, te la fan”, en el sentit que cal treballar conjuntament amb la càtedra per permetre fer diagnosis més ajustades i realistes per a les ciutats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia