Educació

La UdG és la universitat pública amb més voluntaris

L'estudi s'ha elaborat a partir d'una mostra de 60 centres de tot l'Estat

La UdG destaca pel fet de tenir més d'un miler d'estudiants voluntaris i per haver promogut més de cent projectes solidaris el curs passat

La Universitat de Girona (UdG) destaca perquè és la universitat pública de tot l'Estat que té més voluntaris entre els seus estudiants. Aquesta és una de les conclusions que es desprenen del treball que ha dut a terme la Fundación Mutua Madrileña, amb les dades extretes de l'Observatorio de la Cooperación Universitaria al Desarrollo (OCUD). Les dades són eloqüents: durant el curs 2013/2014, la UdG ha promogut 108 projectes de solidaritat, en els quals han participat un miler d'estudiants.

Aquest estudi s'ha dut a terme a partir d'una mostra de 60 centres universitaris de tot l'Estat, entre els quals la UdG destaca pel fet de tenir més d'un miler d'estudiants voluntaris i més de cent projectes de voluntariat. Així, la Universitat de Girona és l'únic centre que promou anualment més de cent projectes de voluntariat –en concret, durant el curs 2013/2014, n'ha engegat 108.

L'informe

En el treball que s'ha elaborat es destaca que el 56% de les universitats promouen anualment deu o més programes de voluntariat; d'aquestes, les que en fan més, entre 51 i 100, són les universitats de Santiago, Màlaga, Múrcia i la Politècnica de Catalunya.

D'altra banda, són només vuit les universitats que arriben al miler d'estudiants voluntaris: les universitats de Sevilla, Barcelona, Màlaga, Múrcia, Girona, la Francisco de Vitòria, la Politècnica de Catalunya i la CEU San Pablo.

Amb les dades a la mà, la universitat pública que té un nombre més elevat de voluntaris en proporció al total d'alumnes és la Universitat de Girona, amb el 7% dels estudiants, mentre que universitats molt més grans, com ara la Universitat de Barcelona, amb 63.000 estudiants, i la Universitat de Múrcia, amb 38.000, mobilitzen un 1,6% i un 2,6% de voluntaris, respectivament, respecte al total dels seus estudiants. Només el centre privat CEU San Pablo n'arriba a mobilitzar un 12%. Segons ha explicat Lorenzo Cooklin, director de la Fundación Mutua Madrileña, les universitats espanyoles segueixen compromeses “amb la seva vocació solidària”. Per tal d'il·lustrar la transversalitat del programa de voluntariat de la UdG, i potenciar així el compromís social de la universitat, l'Oficina de Cooperació per al Desenvolupament de la UdG ha editat un vídeo en què els estudiants expliquen la seva experiència com a participants en alguna de les activitats solidàries del curs 2013/2014.

LES XIFRES

1.000
estudiants
van participar el curs passat en els diversos programes solidaris que s'impulsen des de la UdG.
108
projectes
de solidaritat ha promogut la UdG durant el curs 2013/14, en els quals han participat un 7% dels alumnes.
8
universitats
de tot l'Estat són les úniques que han arribat al miler de voluntaris, i la UdG és la que més en té.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia