Educació

Voluntaris contra el fracàs escolar en centres de Palamós

Un programa de la comunitat educativa i el municipi recluta 25 persones com a reforç per a un centenar d'alumnes

El programa de voluntariat que engegaran avui els centres educatius de Palamós ha engrescat, de moment, 25 voluntaris per fer classes de reforç escolar a 106 alumnes de segon curs de primària i primer d'ESO. La iniciativa, forjada dins del Projecte Educatiu de Ciutat, s'adreça a estudiants “en situació de risc educatiu” i d'entrada s'impartirà fora de l'horari escolar en tres seus: l'escola de La Vila –amb estudiants del centre urbà provinents també de la Salle i l'escola Vedruna–, l'escola Vila-romà i l'institut de secundària. La regidora d'Educació, Raquel Gallego, va explicar que l'experiència podria créixer amb més voluntaris provinents de la UdG, i que se centrarà en el reforç de les matèries instrumentals, com ara les llengües o les matemàtiques, i en el fet que els participants completin els exercicis i deures escolars.

Donar exemple

Un dels voluntaris que no es dedica laboralment a la docència és David Sagrera, que va destacar la motivació de “ser útil i col·laborar a construir la societat”. En les aules, els alumnes es distribuiran en petits grups i estaran atesos per parelles d'un voluntari amb formació pedagògica i un auxiliar. La representant de les AMPA de Palamós, Pepi Escudero, va destacar que, a més de l'aprenentatge dels continguts, els alumnes també adquiriran l'esperit del voluntariat.

LA XIFRA

106
alumnes
en situació de risc educatiu s'han detectat en les escoles de Palamós que imparteixen primària i ESO.

Banc de voluntaris paral·lel

La regidora Raquel Gallego va aprofitar la convocatòria davant els mitjans per fer una crida a veïns i veïnes del municipi que vulguin contribuir a altres projectes de voluntariat. En els darrers mesos, el consistori també ha posat en marxa un banc de voluntaris que ara mateix ja té 50 inscrits, provinents sobretot de diferents entitats i associacions. A més del programa educatiu, el municipi vol impulsar altres camps d'acció, i per això demanen als inscrits quines aptituds i inquietuds tenen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia