Educació

Tarragona tindrà una nova escola el curs 2016/2017

La Generalitat inclourà en el pressupost de l'any que ve el projecte del nou centre de l'Arrabassada

Els alumnes estan ara en mòduls prefabricats

La reclamada nova escola de la Vall de l'Arrabassada de Tarragona serà una realitat el curs 2016/17. Aquestes són les previsions de la directora ter-ritorial d'Ensenyament, Àngels González, que ahir va confirmar la construcció del nou centre durant la reunió de la taula mixta del municipi.

L'escola de l'Arrabassada està emplaçada actualment en mòduls prefabricats i fa anys que la comunitat educativa i de pares i mares d'alumnes en reclamava un edifici nou. González va avançar ahir que la Generalitat inclourà el projecte en el pressupost de l'any que ve, de manera que les obres es puguin executar a començament del 2016: “I s'espera que en el curs 2016/2017 el centre ja estigui a punt”, segons la directora dels serveis territorials. “És un tema ja desbrossat”, hi va afegir.

El mes de setembre passat, el consistori va aprovar posar a disposició del govern el solar on s'ha de construir l'escola, amb més de 400 alumnes. La regidora d'Ensenyament, Carme Crespo, va considerar “una bona notícia” l'anunci de González, però va insistir a reclamar nous edificis per a les escoles de Ponent, la Floresta i l'institut Tarragona.

Pel que fa a l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI), que reclama poder fer ús també de la tercera planta de la seu actual –a l'antiga fàbrica Chartreuse–, González va recordar que Ensenyament només té a la seva disposició les dues primeres plantes. A la tercera, el govern català va acordar situar-hi el Departament d'Economia i Finances, de manera que amb el que s'estalviï de lloguer, la Generalitat pagarà al consistori les obres que aquest havia pagat per avançat.

D'altra banda, durant la reunió de la taula mixta amb l'Ajuntament també es van analitzar les dades d'escolarització. Àngels González va destacar l'estabilització del sistema educatiu a la ciutat, amb 30.224 alumnes aquest curs. Ensenyament mantindrà el curs vinent els seixanta grups de P3 que hi ha ara, “tot i la disminució important d'alumnes”. Per a la resta de nivells “també es mantindrà el conjunt de l'estructura”. González va subratllar els bons resultats de les proves d'avaluació a sisè de primària i quart d'ESO.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia