Educació

La UdL engega la carrera de veterinària amb un hospital

El rectorat licita la redacció del projecte, que costarà uns dos milions, tot i que el finançament encara no està resolt

Serà un edifici de dues plantes que inclourà laboratoris i espais de recerca

El consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha fet un primer pas per fer realitat els serveis hospitalaris veterinaris per a la posada en marxa el curs vinent de la nova titulació de Veterinària.

L'equip de govern universitari ha licitat la redacció del projecte del que serà el nou hospital veterinari i que estarà situat al campus d'Agrònoms. D'aquesta manera s'aglutinen en un mateix campus els estudis agronòmics, els nous de veterinària i el grau de ciència i producció animal, que seran una reforma dels actuals de ciència i salut animal.

La licitació inclou el projecte bàsic i d'execució de l'obra civil, estructura i instal·lacions; l'estudi de seguretat i salut; el projecte per a la sol·licitud de la llicència ambiental; i el pla de gestió de residus. També inclou la direcció de les obres. El pressupost per a aquests primers treballs és de 60.000 euros.

L'edifici tindrà una planta baixa i una primera planta, cadascuna d'uns 445 metres quadrats. A peu de carrer hi haurà la sala de necròpsies animals, els vestidors, una sala de càmeres i congeladors, i un laboratori docent i investigador. A la primera planta, una aula per a grups grans i una altra per a grups petits, una sala polivalent, despatxos i banys públics.

Aquest equipament tindria un cost d'uns 2 milions d'euros, diners que la UdL encara no té garantits. Espera tenir el suport econòmic de les institucions lleidatanes i el d'empreses del sector agroalimentari i ramader.

Igualment, l'ús d'aquest nou hospital es complementaria amb pràctiques en clíniques veterinàries privades i en explotacions ramaderes, amb les quals la UdL ja ha tingut converses, segons va anunciar la mateixa Universitat.

LA XIFRA

60
places de primer curs
són les que tindrà el doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal de la UdL.

LA DATA

2015-16
curs d'inici de la nova carrera
de la UdL després d'anys de reclamar-la, i d'un projecte fracassat amb la UAB.

Els degans hi veuen massa oferta

La Conferència de Degans i Deganes de Veterinària d'Espanya (CDVE), que ésl'organisme que agrupa a les facultats de l'Estat (9 de públiques i 3 de privades), ha fet una crida a la professió i a la comunitat universitària d'aquesta branca científica per alertar sobre els riscos que suposarà l'obertura de noves facultats de veterinària arreu de l'Estat espanyol i per rebutjar aquests projecte han convocat concentracions a les universitats i col·legis de veterinaris per al proper dia 17. Ara com ara han previst l'obertura de nous centres públics a Lleida, Vitòria i València i dos de privats a Madrid i Alacant.

Els degans, amb el suport dels col·legis de veterinaris i els alumnes, van manifestar mitjançant un comunicat la preocupació per la creació de noves facultats ja que entenen que perjudicarà als futurs veterinaris i a tot el sector professional perquè suposarà una pèrdua de l'excel·lent nivell acadèmic actual, que sobredimensionarà l'oferta d'aquests estudis i que saturarà el mercat ja que es disparà l'atur, la precarietat laboral i agreujarà el dèficit de les universitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia