Educació

Pessebre monumental a Blanes dissenyat a l'institut

Es va inaugurar amb actuacions d'alumnes de l'INS Serrallarga, i es va fer l'encesa de llums de Nadal

L'Ajuntament de Blanes va inaugurar dijous al vespre el pessebre monumental, coincidint amb l'encesa dels llums de Nadal. L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va encapçalar l'acte acompanyat per la directora de l'institut Serrallarga, Mercè Torroella, ja que són alumnes de l'institut els que han dissenyat el pessebre.

El mal temps va obligar a traslladar l'acte d'inauguració a la sala de plens. El pessebre l'han dissenyat una seixantena d'estudiants del cicle formatiu de grau mitjà de comerç i del cicle formatiu de grau superior de màrqueting comercial turístic i cultural. Els han ajudat en el disseny i muntatge els professors de l'institut Serrallarga Artur Cateura i Susanna Castilla, així com els membres de l'Agrupació Pessebrista de Blanes, que durant vint anys s'havien encarregat d'aquesta tasca. També ha col·laborat en el muntatge Rafa Guzmán.

En la inauguració hi van intervenir tres alumnes que van llegir poemes en la seva llengua (Najat Akherranz, de Síria; Alexander, de Rússia, i Gurman Deep Kaur, de l'Índia). Les poesies van anar intercalades amb la interpretació de tres cançons a càrrec del duet format per Tim Bates i Verònica Montero. Aquest any l'Ajuntament s'ha fet càrrec de la il·luminació nadalenca que llueix des d'ahir als principals eixos comercials, amb un cost de 17.000 euros, ja que l'associació de comerciants ha renunciat a encarregar-se'n com havia fet en anys anteriors. Els llums de Nadal s'han instal·lat al passeig de Dintre i als carrers Ample, Raval i Muralla (al centre de la vila), així com a l'avinguda dels Pavos (al barri dels Pavos), Alt Ruyra (Mas Enlaire) i l'avinguda Catalunya (La Plantera).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia