Educació

Proposen fusionar dues escoles de Pineda per encabir l'institut en una

L'escola Mediterrània s'integraria al centre Jaume I

La Generalitat diu que no hi ha res decidit però els mestres ho donen per fet i convoquen els pares

El futur de l'escola Mediterrània de Pineda de Mar s'aguanta per un fil. Això és el que es desprèn de la carta que ha fet arribar la directora del centre, Marta Guirao, als pares dels alumnes. Segons explica en el comunicat, la reorganització dels centres escolars del municipi prevista pel pròxim curs els afecta de ple. Les opcions que hi ha damunt la taula són les de fusionar-se el curs vinent amb l'escola Jaume I o afrontar un tancament progressiu del centre els pròxims dos anys. El claustre de professors es va reunir ahir a la tarda per analitzar la situació i la directora ha convocat els pares per tractar d'aquest punt d'urgència en l'assembla ordinària de dilluns. La fusió amb l'escola Jaume I comportaria la creació d'una nova escola amb nom, projecte i direcció nova compartida pels dos centres. Tal com apunta la directora en el comunicat, aquesta seria una opció que permetria garantir la continuïtat del model educatiu. L'altra, en canvi, és el tancament progressiu d'aules, amb la pèrdua de personal i dotació econòmica en un termini de dos anys per ser absorbits finalment.

La Generalitat, a través del servei de premsa, manté que no té cap informació sobre el tema. Tot i això, el 3 de desembre passat es va fer la reunió dels Serveis Territorials amb els centres afectats del municipi i es van exposar les mesures per afrontar la davallada de la natalitat dels últims anys. Els canvis previstos per l'administració també inclouen l'ocupació provisional de l'escola Mediterrània per part de l'institut de Pineda mentre no es construeixen les instal·lacions definitives, previstes en un solar a tocar de l'escola. Ensenyament s'hauria compromès amb l'Ajuntament a posar en marxa l'edifici de nova construcció el curs 2017-2018. L'institut Pineda ocupa ara també a precari unes antigues escoles bressol.

El regidor d'Ensenyament, Santiago Masip (PSC), va assegurar que el consistori farà costat al que decideixi la comunitat educativa i que vetllarà perquè el centre no sigui “moneda de canvi”. Masip es va mostrar crític amb la manera d'actuar de la Generalitat, sense buscar el consens. “Ho donen tot per fet i això no pot ser”, va concloure.

LA FRASE

Es donen per fetes moltes coses i això no pot ser. Estarem al costat dels pares i els mestres
Santiago Masip
regidor d'ensenyament de pineda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia