Educació

Ensenyar els menuts a programar en Scratch

El servei de Biblioteques de la Generalitat, amb la UOC i la UPC, impulsa un pla educatiu de programació per a nens de fins a dotze anys

La prova pilot es fa a Sant Gregori i Lloret de Mar

El servei de Biblioteques de la Generalitat, juntament amb Codeclubcat i les universitats UOC i UPC, impulsa una nova iniciativa educativa per ensenyar programació Scratch a nens i nenes de fins a dotze anys, en uns tallers que es porten a terme com a prova pilot en dues biblioteques de Sant Gregori i Lloret. L'Scratch és una eina que es caracteritza per la senzillesa de la seva composició gràfica i que permet la creació d'històries interactives, jocs i animacions i compartir-les en línia amb altres usuaris.

Les sessions són d'una hora i mitja, i es realitzen en aquestes dues biblioteques gironines. El taller consta de dotze sessions i és totalment gratuït.

Els voluntaris de la UOC obtenen 3 crèdits de lliure elecció en realitzar el voluntariat. Tant a la biblioteca de Sant Gregori com a la de Lloret de Mar, hi ha dos voluntaris impartint les classes. Aquests han rebut una formació per part de Codeclub abans d'iniciar els cursos. Per a gairebé tots ells, l'experiència de treballar amb nens és inèdita. Els nens no tenen, en cap moment, la sensació que van a fer classes; sinó que es prenen aquesta activitat extraescolar com una activitat lúdica per jugar i aprendre trucs i noves maneres de crear el seu propi joc informàtic. Es potencia en totes les classes la resolució de problemes, fent col·laborar els alumnes quan un d'ells té un problema per resoldre en qualsevol exercici que estiguin realitzant.

“La creativitat és important. Les seves ganes de venir i d'aprendre són la seva principal motivació”, assegura Eva, una voluntària a Sant Gregori.
L'experiència del voluntariat en aquest projecte és totalment satisfactòria. Tots coincideixen en l'èxit del projecte i en el potencial que té aquesta iniciativa, tant per als alumnes com per als organitzadors i col·laboradors. L'esperit d'aprenentatge i la capacitat de creació són els motors principals d'aquest programa.

LA XIFRA

2
biblioteques
de la Generalitat, a Lloret de Mar i Sant Gregori, porten a terme la prova pilot d'aquest programa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia