Educació

educació

El nou impost de societats és una amenaça per a les AMPA

La Confederació Cristiana d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (Ccapac) va denunciar ahir que la nova llei de l'impost de societats que va entrar en vigor l'1 de gener pot “ferir de mort” un bon nombre d'associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA).

El president de la Ccapac, Josep Maria Romagosa, va explicar que amb la nova llei, que “elimina l'excepció que obligava a declarar les entitats que generaven pocs ingressos”, hauran de portar una comptabilitat completa, fet que suposa una càrrega de gestió inassumible per a la majoria de les petites entitats. “En gairebé tots els casos –va afegir-hi Romagosa– es tracta d'entitats que funcionen només amb un llibre de caixa i en les quals el 100% dels ingressos prové de quotes, donatius i subvencions exemptes de tributació. Aquest tipus de gestió, doncs, obligarà a recórrer a professionals externs, fet que comportarà un cost a suportar en la precària economia d'aquestes entitats.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia