Educació

Prop de 4.300 escolars en la campanya ‘Contes per la Pau'

Dotze escriptors de la demarcació han participat en la iniciativa amb un relat, i alumnes de Girona i Figueres han fet dibuixos per il·lustrar-los

Actes demà i divendres a favor de la pau

Prop de 4.300 alumnes, des de P3 fins a 6è de primària de vint centres educatius de Girona i Figueres, han participat en la campanya Contes per la Pau, una iniciativa de la Coordinadora d'ONG Solidàries i dels Ajuntaments de Girona i Figueres. És la cinquena campanya escolar que duu a terme la coordinadora amb motiu de la commemoració, divendres, del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (Denip). La proposta d'aquest any s'ha desenvolupat a partir de l'escriptura de deu contes a càrrec dels autors gironins Carles Sala, Núria Martí, Enric Ramionet, Mar Bosch, Mercè Saurina, Josep Pastells, Dolors Garcia, Maria Mercè Roca, Lluís Freixas Josep Maria Fonalleras, Tali Companys i Àngel Burgas.

Un cop els autors van tenir enllestits els seus contes, que miren de transmetre els valors de la convivència pacífica, es van llegir a la classe i els alumnes van fer dibuixos inspirats en les lectures. En total, s'han recollit prop de 3.000 il·lustracions. Amb aquest material, l'Ajuntament de Girona editarà un conte il·lustrat de 250 pàgines.

“L'experiència ha estat de sensibilització, no només per als nens, sinó també per als escriptors que hi hem participat“, va manifestar ahir Lluís Freixas, que va reconèixer la dificultat de fer un relat adreçat a la mainada d'una determinada edat. Maria Mercè Roca va voler felicitar ahir els promotors de la campanya perquè, segons va explicar, “ha aconseguit comprometre a tot un seguit d'actius ben diferents, que fan que l'impacte de l'acció es multipliqui”.

I és que aquesta campanya no únicament ha involucrat els escolars i els escriptors esmentats, sinó també els alumnes dels cicles formatius d'educació infantil de l'institut Montilivi de Girona i del cicle d'animació sociocultural de l'institut Vallvera de Salt. Aquests joves han fet en les escoles que han participat en el projecte uns tallers per treballar, a les aules, les actituds pacífiques basades en la resolució de conflictes que sorgeixen en àmbits quotidians. La campanya Contes per la Pau clourà amb una festa divendres a partir de les onze del matí al parc del Migdia.

Per la seva part, l'associació Amics de la Unesco ha organitzat per demà, a les deu del matí, al Jardí de la Pau de Girona, situat a les instal·lacions del GEiEG de Palau, la plantada d'un noguer, l'arbre de Plantem la Pau 2015. És la novena plantada d'arbres de l'entitat.

LA XIFRA

3.000
dibuixos
han fet els nens per il·lustrar els relats. Se n'han seleccionat 250 per il·lustrar el conte que es publicarà.

LA DATA

30.01.15
Commemoració
del Dia Escola de la No Violència i la Pau, coincidint amb l'aniversari de la mort de Gandhi.

LA FRASE

Amb la implicació d'actius diferents, s'ha aconseguit que l'impacte de l'acció es multipliqui
Maria Mercè Roca
escriptora
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia