Educació

EduCaixa va arribar el 2014 a 40.000 alumnes gironins

Fins a 261 escoles de la demarcació van usar els recursos de l'Obra Social La Caixa

EduCaixa, el projecte de recursos educatius de l'Obra Social La Caixa, va arribar l'any passat a prop de 40.000 alumnes i a 261 escoles de la demarcació de Girona. Segons destaca l'entitat financera, eduCaixa presenta recursos pedagògics, innovadors, pràctics i de fàcil accés, amb propostes educatives pensades per despertar habilitats emprenedores; potenciar vocacions científiques, divulgar l'art i la cultura i, també, promoure el creixement personal fomentant els hàbits saludables, l'educació en valors i la sensibilització social. El projecte, nascut el 2011, vol ser un referent del nou paradigma de l'educació, centrat en el desenvolupament integral dels alumnes.

Diversitat de recursos

Una de les característiques d'eduCaixa és la diversitat de recursos en línia i físics que inclou.

Així, d'una banda, l'any passat 6.828 alumnes gironins van accedir a l'oferta de continguts en línia recollits al portal www.eduCaixa.com.

De l'altra, pel que fa als recursos físics, destaquen el KitCaixa Valors, que impulsa el treball de valors ètics i el compromís social i en què van treballar 1.987 alumnes gironins el 2014, i el Kit Caixa Joves Emprenedors, que promou el creixement personal, la capacitat d'iniciativa i les habilitats emprenedores i que va ser usat per 1.723 estudiants d'ESO i batxillerat de la demarcació. També destaca el Planeta Mòbil, una cúpula inflable amb capacitat per a unes 20 persones amb què es vol apropar els alumnes al món de l'astronomia i la biologia, i en què van participar 2.282 alumnes gironins.

La gran majoria d'alumnes, però, van accedir a eduCaixa a través de les activitats que es duen a terme als centres socioculturals de l'Obra Social La Caixa. En el cas de Girona, 17.941 escolars –el 45% del total d'alumnes de l'eduCaixa del 2014– van visitar el CaixaForum Girona per assistir a exposicions I activitats que s'hi van fer per divulgar la cultura, les arts, la ciència i els temes socials.

LA XIFRA

39.871
alumnes gironins
van accedir el 2014 als recursos educatius d'eduCaixa. El 45% en activitats al CaixaForum.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia