Educació

Estudis d'ESO a Breda a partir del setembre

Dos grups de primer aniran a l'Espai Jove

Pel batlle, “ha costat anys de lluita”

L'Ajuntament de Breda i la direcció territorial del Departament d'Ensenyament han acordat que, a partir del mes de setembre, el municipi tindrà per primer cop estudis d'educació secundària obligatòria (ESO). Dos grups de primer d'ESO aniran a fer classe a l'Espai Jove, que l'Ajuntament cedirà a Ensenyament. Les classes seran una extensió de l'INS Vescomtat de Cabrera d'Hostalric, però a Breda hi haurà subdirector.

El fet que els adolescents de Breda no hagin de desplaçar-se després del cicle de primària era una vella reivindicació de l'Ajuntament. Fins ara havien d'anar a Hostalric, i molt abans a Arbúcies. A banda de l'Espai Jove, l'Ajuntament preveu aprofitar espais de l'escola (Montseny) o les antigues cases dels mestres per als estudis d'ESO i per a l'educació postobligatòria (batxillerats i cicles formatius), indica l'alcalde, Jordi Iglesias (CiU), que deixarà el càrrec al maig.

La regidora d'Educació, Teresa Martorell, considera que el fet que Breda tingui estudis d'ESO ha estat possible per “la col·laboració de l'AMPA i la direcció de l'escola”. Iglesias hi va afegir: “Al final s'ha aconseguit, després d'anys de reivindicació, treball, lluita i perseverança.”

Iglesias destaca que l'Ajuntament ha col·laborat “molt” per aportar espais en l'inici de l'ESO a la vila. Ensenyament i l'Ajuntament han fet trobades per fer “l'encaix” des del 2011, quan a Riells i Viabrea hi va començar a haver estudis d'ESO.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia