Educació

Uns 9.500 mestres i professors gironins trien avui delegats sindicals

Un total de 9.494 mestres i professors gironins estan cridats avui a participar en els eleccions sindicals del professorat docent no universitari. Ho podran fer en les 60 meses que hi haurà repartides per tota la demarcació i elegiran els 39 delegats de la junta de personal gironina.

Els quatre sindicats que ja tenen representació són els mateixos que han presentat llista. El sindicat majoritari, com a tot Catalunya, és USTEC-STES, que a Girona té 22 dels 39 delegats i que ha presentat una llista formada per 128 persones. Des de CCOO, el segon sindicat fins ara –10 delegats–, s'ha presentat una llista encara més llarga: de 152 membres. El tercer sindicat fins ara és ASPEPC-SPS, que des del 2011 té 5 delegats i que avui es presenta amb una llista de 109 persones. Per últim, FETE-UGT, que té 2 delegats, ha presentat una llista de 87 membres.Sobre el fet que totes les llistes tinguin més components que delegats hi ha a escollir, fonts sindicals expliquen que es tracta d'una qüestió de donar una imatge de força i solidesa de la candidatura, mostrar que compta amb el suport de molta gent.En les eleccions del 2011 també es va presentar el sindicat ANPE, que no va obtenir representació i que en aquesta ocasió ja no presenta llista a Girona. Fa quatre anys van votar 3.391 dels 9.627 professors gironins convocats (participació del 35%).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia