Educació

Barcelona espera tancar el 2015 amb una única escola encaixonada en barracons

L'Ajuntament cedirà solars i espais a la Generalitat per a la construcció de quatre instituts

Trias proposa invertir 56, 71 milions en nous equipaments educatius

De les set escoles que a principi d'aquest mandat estaven instal·lades en barracons a Barcelona, avui ja n'hi ha tres que s'han traslladat a un nou edifici (Sant Martí, Congrés-Indians i Mediterrània) i tres més (Encants, Univers i Can Fabra) s'espera que puguin fer-ho en el transcurs d'aquest mateix any. Més enllà del 2015, per tant, només quedarà pendent la construcció de la de la Maquinista, on després d'una polèmica operació urbanística lligada a l'ampliació del centre comercial ara tot just s'està en la fase de redacció del projecte. Aquest va ser el balanç que va fer ahir l'alcalde de la capital catalana, Xavier Trias, durant una visita a les obres del nou centre dels Encants, que ha d'estar enllestit amb vista al pròxim curs, acompanyat del regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy.

A banda de fer un repàs de les inversions efectuades en aquests quatre anys en nous equipaments, rehabilitacions i manteniment en centres educatius –en global, més de 193 milions–, Trias va avançar quines són les seves prioritats en la matèria si és reelegit a les urnes. Uns plans que estan quantificats en 56,71 milions i que preveuen alçar vuit escoles bressol, fer la nova seu del Centre d'Art i Disseny de la Massana, acabar alguns d'aquests equipaments que ara estan en barracons –com ara l'Univers i els Encants– i construir l'escola de música Can Fargas, entre d'altres. A tot això, al ple d'avui s'informarà de la cessió de solars i del dret de la superfície a la Generalitat per fer quatre instituts a Ciutat Vella, l'Eixample, Sant Andreu i Sant Martí.

LA FRASE

Si et despistes i un any no inverteixes en el manteniment dels centres, després tot són problemes
Xavier Trias
alcalde de barcelona

LA XIFRA

56,71
milions
d'euros proposa invertir el govern de CiU durant el pròxim mandat en nous equipaments educatius.

Auditoria sobre l'estat dels centres

Avui l'Ajuntament de Barcelona ja té gairebé enllestida una auditoria per determinar l'estat en què es troben 337 edificis de 325 equipaments de titularitat municipal, entre els quals hi ha les escoles bressol (95), els centres d'infantil i primària (170) i els de formació d'adults (23). Aquesta diagnosi té com a propòsit detectar, i pressupostar, els treballs de manteniment i reparació a fer en uns espais que, de mitjana, tenen una antiguitat de poc més de trenta anys i són utilitzats diàriament per 80.171 alumnes i 6.215 professors. De fet, l'auditoria ja s'acompanya d'un pla dotat amb 251.759.200 euros per afrontar millores en tots aquests centres en un termini de cinc anys. D'aquesta suma global, 49 milions s'haurien de destinar a obres considerades urgents. En conjunt, les actuacions projectades són d'allò més diverses. Així hi ha des de reformes de cobertes o façanes fins a substitucions de xarxes de serveis o instal·lació de climatització, entre d'altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia