Educació

Donen un milió d'euros en ajuts de menjador a la Selva

El Consell Comarcal ha concedit aquest curs un 68,7% de les peticions

Insten el govern a canviar els criteris

El Consell Comarcal de la Selva ha concedit durant el curs escolar 2014/2015 1.044.978 euros en ajuts de menjador. L'ens supracomarcal ha concedit 1.572 beques de les 2.289 sol·licitades, és a dir, un 68,7% de les demandes. La xifra d'1,04 milions d'euros és la més alta dels últims sis cursos.

Aquests diners provenen del Departament d'Ensenyament de la Generalitat (uns 937.000 euros) i del cànon de 90.000 euros que paga l'empresa concessionària del servei des del 2013, Scolarest. Dels diners concedits, 855.000 euros se'ls reparteixen els 1.185 alumnes que cursen educació postobligatòria.

En el ple d'ahir del Consell –l'últim del mandat, i que només va durar mitja hora–, els grups van aprovar de manera unànime les bases per sol·licitar, fins al maig, les beques per al curs 2015/2016.

Urbanitzacions

Des de fa dos anys, el govern fixa els criteris de les beques de menjador. La consellera comarcal d'Ensenyament, Natàlia Figueras (CiU), considera que tant els criteris socials –puntuen un 15%– com les variables familiars (un 15%) haurien de guanyar pes respecte al barem econòmic (un 70%). “Els criteris ens donen poc marge. I no tenen en compte [la topografia dels] municipis que tenen urbanitzacions”. Figueras diu que al Gironès i al Baix Empordà hi ha la mateixa queixa.

LA XIFRA

1.572
beques de menjador dóna el Consell (884 de les quals de 3 euros al dia, i 420 cobreixen el 100% de l'àpat escolar).

Rebaixen les taxes de recaptació

El Consell va modificar ahir l'ordenança que regula les taxes que presta als ajuntaments per gestionar-los el cadastre, els tributs, la recaptació i la inspecció. La taxa havia estat aprovada el 16 de desembre (amb dades de recaptació del 31 d'octubre).

Després de la liquidació de l'exercici del 2014, el president, Salvador Balliu, va explicar que la millora de l'eficiència en la recaptació els permet abaixar les taxes a la majoria d'ajuntaments del 2,5% aprovat al desembre al 2%. Són els ajuntaments que tinguin càrrecs de tributs de fins a sis milions i sense oficina.“Són la majoria”, aclareix. Sant Hilari, per exemple, s'estalviarà 29.000 euros aquest any. “La nostra missió no és tenir beneficis sinó donar serveis”, hi afegeix Balliu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia