Educació

Els informàtics del futur es posen a prova a Olot

Vint equips catalans van participar ahir en el concurs ProgramaMe, que va tenir lloc a l'institut Bosc de la Coma

Vint equips de tres estudiants cadascun (pràcticament tots eren nois), de vint instituts d'arreu del país, van participar ahir a l'institut Bosc de la Coma d'Olot en la fase catalana de la cinquena edició del ProgramaMe, un concurs d'abast estatal de programació, reservat a estudiants del grau superior d'informàtica. De la demarcació de Girona hi van competir, a més d'un equip del centre amfitrió, estudiants dels instituts Campanals, d'Anglès; Cendrassos, de Figueres, i Montilivi, de Girona.

La prova consistia a resoldre fins a un màxim de deu problemes informàtics i escriure'n el codi corresponent, en un termini de quatre hores. El jutge era el mateix ordinador, però tot i així un grup de professors s'encarregava de fer-hi una darrera supervisió abans de donar per bones les solucions. Una altra característica del concurs és que cada equip disposa tan sols d'un ordinador, per així fomentar el treball en grup, que és un dels objectius de l'esdeveniment. Els problemes s'inspiren en la vida quotidiana i per resoldre'ls calen unes bones dosis de lògica i matemàtica, a banda de saber programar, i molt. Un exemple de les proves d'ahir: col·locar un nombre qualsevol de reines en un tauler d'escacs de mida reglamentària o superior, de manera que no es puguin matar mai entre elles.

Els guanyadors

“En general, els estudiants catalans tenen un bon nivell”, va assegurar ahir el coordinador del ProgramaMe, el professor del Bosc de la Coma Marc Nicolau. Els gironins, però, ahir no van tenir el seu dia. Els tres millors equips van ser d'instituts de Gavà, Mataró i Barcelona. Els primers classificats de Catalunya competiran a la prova final, que tindrà lloc a Madrid el mes de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia