Educació

Inici d'Expojove, que preveu rebre sis mil alumnes en dos dies

El saló de formació postobligatòria celebra una dècada consolidat com a referent per als estudiants de quart d'ESO

El saló Expojove va obrir ahir la desena edició al Palau de Fires de Girona, on preveu rebre entre ahir i avui més de sis mil estudiants de la demarcació, sobretot de quart d'ESO, que vulguin informar-se de la formació postobligatòria que s'ofereix a la demarcació. El saló compleix una dècada –ahir ho van celebrar amb un pastís commemoratiu elaborat per l'Escola d'Hostaleria– plenament consolidat, tal com es va voler destacar en l'acte d'inauguració.

El director d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, va qualificar Expojove de “cita ineludible” i de “referent de l'orientació dels adolescents de les comarques gironines”. També el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, va ressaltar que es tracta d'una fira “totalment consolidada” tant pels centres com pels alumnes. Per la seva banda, la segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona i regidora d'Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, va ressaltar la importància de la formació per aconseguir una ocupació “sostenible i de qualitat”. Madrenas va assenyalar que l'atur és d'un 30% entre les persones que no tenen el graduat escolar, d'un 20% en les que tenen graus mitjans i només d'un 15% entre les que tenen formació universitària.

72 estands

Amb el lema Dissenya el teu futur, el saló –que és gratuït i avui, en el seu segon i últim dia, estarà obert de nou del matí a set de la tarda– ofereix als visitants les propostes d'estudis de batxillerat, cicles de formació professional, cicles d'arts plàstiques i disseny, ensenyaments esportius, programes de formació i inserció i formació d'adults. En total, Expojove té aquest any 72 expositors que ocupen 8.000 m² de superfície. A més, hi ha sis sales de conferències, on es fan xerrades informatives sobre formació, ocupació i recursos. Per assistir-hi cal inscriure's abans a Firagirona.com/2015/expojove.

“D'això algun dia trobaré feina?”

El que més preocupa als nois i noies que visiten Expojove és, lògicament, la sortida professional dels diversos estudis que s'hi proposen. Segons explica Montse Pou, tècnica de joventut del Consell Comarcal del Gironès, la principal pregunta que els fan és: “D'això que estudio o vull estudiar algun dia trobaré feina?” L'altre dubte principal és: “Què és millor que faci, un cicle o batxillerat?” Pou afirma que la majoria arriben ja molt informats, perquè “els professors dels instituts els fan molt bona orientació”, però que el saló els ajuda a veure in situ la part pràctica dels cicles i a preguntar als professors i entesos en cada matèria. Explica també que el saló està molt consolidat des de fa anys entre els alumnes de quart d'ESO i que hi ha centres que repeteixen i tornen quan fan batxillerat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia