Educació

Alumnes de disset instituts gironins fan una estada teatral a Blanes

La 22a Mostra de Teatre de l'Ensenyament Públic Secundari de les comarques de Girona comença avui i es representaran 21 obres

Alumnes i professors de disset instituts es reuneixen des d'avui i fins divendres en la vint-i-dosena edició de la Mostra de Teatre de l'Ensenyament Públic Secundari de les comarques de Girona. En total, són 460 alumnes, que representaran les obres que han estat assajant des del començament del curs. Tot i que la inauguració es farà demà, la mostra ja comença avui amb tres representacions. A les deu del matí alumnes del Sa Palomera de Blanes representaran l'obra Memòries d'un institut. La resta de representacions del dia són Troyan@s (S'Agulla, de Blanes); Can't fight the moonlight (Banús, de Cerdanyola); Le mariage de Polly (Salvador Espriu, de Salt); Quina vida! (Tossa de Mar); Donaràs la talla? (Vilablareix); L'òpera de tres rals i cinc cèntims (Serrallarga, Blanes), i la representació de Maky el Navaja, a càrrec del grup El Mirall de Blanes.

El dia 7 encetarà la mostra l'obra Una història d'amor, del Ridaura (Castell-Platja d'Aro), i també es representaran Realitat o ficció? (Castell d'Estela, d'Amer); La calma després de la tempesta (Josep Brugulat, de Banyoles); Cap a l'èxit (Cap Norfeu, de Roses); Una rara història musical i Penjat per tres rals (tots dos de Sant Elm, de Sant Feliu de Guíxols); Relacions paternofilials (Abat Oliba de Ripoll), i Abans de morir (Narcís Monturiol, de Figueres).

El dia de cloenda es representaran Coses de nens (Santiago Sobrequés, de Girona), Matriarcat (Celrà), Al voltant del foc (Santa Coloma de Farners), Com ens hem de veure, noies! (Abat Oliba) i Al final del bar (Celrà).

El president de la mostra, Joan Puig, va remarcar ahir l'objectiu de fomentar el teatre entre els alumnes d'instituts i mostrar el que fan a companys d'altres centres. “Té el nom de mostra perquè no és una trobada competitiva, no hi ha premis”, va subratllar. Puig és professor de català de l'institut d'Anglès, on, paradoxalment, no es fa cap activitat de teatre. Considera, però, que el teatre pot ser una bona eina pedagògica, però com que no forma part dels currículums entra a les aules com a suport d'altres matèries o com a activitat extraescolar.

LA XIFRA

460
alumnes, professors i monitors d'instituts gironins representen aquests dies la mostra de teatre a Blanes.

LA FRASE

Té el nom de mostra perquè no és una trobada competitiva, no hi ha premiats
Joan Puig
President de la Mostra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia