Educació

L'FP arribarà el curs que ve a les 100 especialitats

Continua creixent l'oferta d'estudis postobligatoris a la demarcació

El departament d'Ensenyament va presentar ahir l'oferta d'estudis postobligatoris a les comarques gironines pel curs 2015-16, en què es continuarà la tendència ascendent dels últims 5 anys, com va destacar el responsable d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot. Concretament, s'oferiran 19.080 places (360 més que aquest curs, amb un creixement percentual de gairebé el 2%).

L'FP arribarà per primer cop a la xifra de 100 especialitats diferents. En global, s'oferiran 247 grups d'estudis de graus mitjà (7.410 places) i 140 de grau superior (4.200). Entre les 9 novetats que hi haurà destaca que tres instituts oferiran el cicle de grau mitjà d'activitats comercials (el de Vilafant, el de Sant Feliu de Guíxols i el Salvador Sunyer de Salt) i un d'ells (Sant Feliu) incorporarà també el de grau superior de gestió d'espais comercials. La majoria de nous cicles es faran en dual –modalitat en què l'alumne realitza almenys un terç de les hores del cicle en un entorn laboral– i també hi haurà tres cicles que ja s'oferien i que passaran a dual. Així, l'oferta en dual que aquest curs havia estat per a 198 alumnes passarà a 518 el que ve, gràcies a l'acord amb 165 empreses i entitats (aquest curs només hi havia acords amb 60).

Aposta pel ‘bac' francès

Pel que fa al batxillerat, s'oferiran 7.470 places en 249 grups diferents arreu de la demarcació. Les novetats més destacades són l'obertura d'un nou institut a Vilafant que oferirà les dues modalitats més comunes de batxillerat (la de Ciències i Tecnologia i la de Humanitats i Ciències Socials) i l'aposta per l'anomenat “batxibac”, que és la doble titulació de batxillerat catalana i diploma del bac francès. El creixement és significatiu ja que es duplicarà el nombre de centres que l'ofereixen, dels 5 d'aquest curs a 10 el que ve. Bayot va explicar que ells van suggerir-ho a l'institut Pere Borrell de Puigcerdà però que la resta de centres que s'hi sumen (l'Olivar Gran de Figueres, el Narcís Xifra de Girona, el Frederic Martí de Palafrugell i el Cap Norfeu de Roses) ho van demanar ells. Bayot va dir que, com per geografia, Girona lidera l'oferta de “batxibac” de Catalunya. Aquest curs n'han fet 66 alumnes gironins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia