Educació

Més de 2.000 alumnes han rebut formació financera

Setanta-sis voluntaris del sector financer han impartit 390 tallers sobre conceptes bàsics als joves de 4t d'ESO

El 79% dels estudiants creuen que el pla hauria de formar part del programa docent

A les comarques gironines 2.083 alumnes de 4t d'ESO han participat en la tercera edició del programa Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC), que es va clausurar dimarts en un acte a Girona. La proposta educativa ha arribat a trenta-un centres públics, privats i concertats de la demarcació, i 76 voluntaris del sector financer, professionals en actiu o jubilats, han impartit 390 tallers sobres diferents aspectes relacionats amb les finances bàsiques.

Aquestes són algunes de les dades que es va donar a conèixer en l'acte de cloenda, que va estar presidit pel director general de Política Financera, Assegurances i Tresor, Josep Maria Sánchez, i el director d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot. A l'acte van assistir-hi representants de les entitats financeres que donen suport al projecte i representants de l'Institut d'Estudis Financers (IFP) com a entitat responsable del seu desenvolupament.

Un 40% dels alumnes que han participat en el programa ha manifestat, a través d'una enquesta, que mai abans no havia rebut cap tipus de formació financera, i un 67% assegura que la formació rebuda ha estat molt útil. El 79% de l'alumnat creu que aquest tipus d'educació hauria de formar part del programa docent de 4t d'ES0. Per la seva part, el 82% dels professors consideren que el programa ha donat un valor afegit al pla d'estudis i al 88% li agradaria que el seu centre tornés a participar en la propera edició. L'objectiu del programa, d'acord amb les recomanacions i directrius marcades per la CE, és ajudar els estudiants catalans que prenguin consciència de l'ús dels diners i comprenguin el sistema operatiu financer bàsic. L'EFEC és una iniciativa capdavantera a l'Estat espanyol promoguda per la Generalitat, l'IEF i diverses entitats financeres que han actuat com a patrocinadors i també voluntaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia