Societat

tribunals

querella

El TSJ rebutja recurs de Camps contra la inadmissió de la seua querella a Oltra

L'expresident de la Generalitat Valenciana va presentar una querella pels delictes d'injúries i calúmnies en relació a unes declaracions de la vicepresidenta en una televisió

L'exlíder valencià anuncia que presentarà recurs de cassació davant el Tribunal Suprem

El Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) ha rebutjat el recurs de l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps contra la inadmissió de la seua querella per injúries contra la vicepresidenta del govern , Mónica Altra.

L'arxivament d'aquesta querella, interposada pels delictes d'injúries i calúmnies, es va produir a finals del passat mes de setembre, motiu pel qual la representació legal de Camps va presentar un recurs de súplica de nou davant el TSJ valencià. Fonts de l'entorn de l'expresident han informat que, davant aquesta nova inadmissió de la seua querella, presentarà recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

La querella té el seu origen en unes declaracions d'Oltra en un programa de televisió en les quals va afirmar que determinats vestits que va vestir Camps “van eixir de diners que saquejaven de totes les arques públiques” i va afegir: “em molesta gent que duu vestits pagats amb diners bruts, que és el que feia el senyor Camps”.

En la interlocutòria en la qual es va ordenar inicialment l'arxivament de la causa, el passat 29 de setembre, la sala civil i penal del TSJ va considerar que les declaracions d'Oltra formen part de la confrontació política entre ambdós durant les últimes legislatures i que, en conseqüència, no poden ser objecte de retret penal.

També que les “qüestionades expressions” d'Oltra no van ser un “insult gratuït i espontani”, sinó que van eixir com a “rèplica” a unes declaracions prèvies de Camps”, en altra televisió, en les quals, “amb independència que usés o no l'expressió pinta, va dirigir una crítica a polítics afins a Oltra”.

En el seu recurs de súplica, Camps es preguntava, “De què va servir l'absolució?”, en la coneguda com causa dels vestits i negava tal provocació prèvia o incitació per haver opinat sobre la vestimenta o pentinat d'alguns membres del partit d'Oltra. Aquestes afirmacions, segons consta en el recurs de súplica interposat per la defensa de Camps, van ser realitzades pel presentador del programa, no per ell, que va dir: “Molts dels ciutadans que van anar a votar el 20D, si hagueren vist quin tipus de persones estaven votant, potser haurien votat a altre tipus de candidats”.

El presentador del programa en el qual va intervenir Oltra va indicar, en al·lusió al comentari de Camps: “No sé, imagine que es refereix que li fan por les rastes i la gent que no duga corbata”, segons el recurs de Camps, pel que s'insisteix que l'expresident no va realitzar comentari algun sobre una forma determinada de vestir ni pentinar-se.

Aquest extrem ja va ser “advertit pel ministeri Fiscal en el seu informe”, segons la defensa de Camps, pel que “resulta sorprenent que la Sala faça pròpies les conclusions o interpretacions d'un tercer”.

En conseqüència, l'expresident sosté que les declaracions d'Oltra van ser realitzades fora de context polític, de campanya electoral, de debat directe i de seu parlamentària, i en una entrevista “preprogramada” i que en cap cas va haver incitació prèvia per la seua banda. Per això, el seu defensa presentarà recurs de cassació davant el Tribunal Suprem en el qual insistirà en aquestes afirmacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia