Societat

Joan Oller reviu les tasques olotines

El periodista olotí protagonitza un dels Itineraris de l'Arxiu Comarcal

“A les set pels qui tinguin set viacrucis!” és el crit de guerra dels olotins que quedaven per fer una ronda de vins per les tasques del barri vell d'Olot. Ahir, no va ser a les set, sinó a les onze del matí, i només hi va haver vins als dos únics d'aquests hostals que resten dempeus, Can Xalegre i el Canaris, tot i que, en aquest cas, és el nou establiment, no el del carrer dels Sastres. El periodista d'El Punt Avui i olotí Joan Oller va ser l'encarregat de fer un recorregut guiat per la història i les històries d'aquesta del viacrucis en el marc dels Itineraris Personals que organitza l'Arxiu Comarcal d'Olot.

Oller va explicar que el centre d'Olot antigament es dividia en la vila vella, la que va del Tura al Palau, i la nova, a la zona ortogonal de l'entorn de la plaça Major.

Segons va detallar, a la primera, els participants en aquestes rondes de vins l'anomenaven utilitzant un argot rural “la feixa de baix” i, a la segona, “la feixa de dalt”. I, ahir, va ser precisament aquesta última la que va ser objecte de la passejada que va dirigir el periodista olotí.

Als viacrucis, no hi podien faltar les cançons tradicionals i les de taverna pròpies de la zona, i per això Joan Oller va convidar la cinquantena de participants en el seu itinerari a cantar-ne algunes. L'aigat i En Pere sac i cordes van fer xalar de valent el públic.

I com que L'aigat, que recorda el de 1940, afirma que fa més mal l'aigua que el vi, la passejada es va acabar amb un got de vi a Can Xalegre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia