Societat

Polèmica taurina

Centenars de persones es manifesten contra els toros a Barcelona

Una dotzena de ciutats s'afegeixen a la protesta contra la decisió del TC d'anul·lar prohibició de les corrides a Catalunya

El PACMA assegura que no pararan fins “abolir la tauromàquia a tot l'Estat”

Centenars de persones s'han manifestat aquest dissabte a la plaça Catalunya de Barcelona a favor dels drets dels animals i contra el seu maltractament. la protesta ha coincidit amb la recent decisió del Tribunal Constitucional (TC) d'anul·lar la prohibició de les curses de braus a Catalunya.

La guàrdia urbana ha xifrat en 300 el nombre de manifestants i els organitzadors en més de 800 persones. La protesta ha estat convocada per l'associació RICMA (Repulsa Internacional Contra el Maltractament Animal) i el Partit Animalista (PACMA).

La portaveu del PACMA, Ana Baile, ha assegurat en declaracions a l'ACN que “no pararan fins a rebatre la sentència del TC” i ha afirmat que el seu objectiu final és “abolir la tauromàquia a tot l'Estat”.

La protesta contra els espectacles taurins s'ha fet a una dotzena de ciutats més de l'Estat espanyol i també a altres països europeus, com en el cas de la ciutat alemanya de Saarbrücken.

A Madrid, més de tres-centes persones (segons el PACMA) s'han aplegat a les portes de la Delegació del Govern espanyol i han exhibit una pancarta amb el lema Tauromàquia abolició i han cantat consignes contra el maltractament animal.

La presidenta del PACMA, Silvia Barquero, ha defensat que “la tauromàquia no només hauria d'estar prohibida a Catalunya, sinó a tot l'Estat, perquè hi ha una sensibilitat social que demanda la seva fi com a màxim exponent del maltractament animal al nostre país”.

Segons ella, amb la seva sentència el TC “ha ignorat la majoria de la societat” i “no ha tingut en consideració que els temps han canviat i que la tauromàquia forma part del nostre passat, com un record de la nostra història, però no del nostre futur”. “Hi ha un rebuig generalitzat a una pràctica que implica el maltractament dels animals”, ha asseverat.

A més, ha atribuït la decisió del tribunal a “una estratègia del PP per revocar una decisió que es va prendre a Catalunya a través d'una iniciativa legislativa popular (ILP)”. “Una vegada més, la els polítics van per un costat i la ciutadania pel contrari”, ha lamentat.

El PACMA assegura quedonarà “batalla” amb una campanya social, política i legal per fer front a la sentència del TC, que arrenca precisament amb les concentracions a Barcelona, Bilbao, Còrdova, Lleó, Palma, Madrid, Múrcia, Sant Sebastià, Sevilla, València, Vitòria i Saragossa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia