CARTELLÀ (Gironès)

Pessebre de Can Roseta

Monumental i íntim alhora

Situat en una masia al mig del bosc, a l'aire lliure, el pessebre de Can Roseta reprodueix en miniatura alguns dels monuments més significatius i racons més emblemàtics de Catalunya, però amb una particularitat: totes les reproduccions estan elaborades amb suro. El pessebre va néixer com un recull d'ermites i esglésies de la Vall de Llémena, però s'ha anat ampliant amb el que la seva autora, Remei Mulleras, defineix com a «símbols i presències de la Catalunya eterna i maca». El muntatge, que fa 800 m², està en constant creixement, amb noves aportacions cada any. La Catedral de Castelló d'Empúries, el santuari dels Àngels o l'edifici de la Farinera Teixidor de Girona, obra de Rafael Masó, són algunes de les novetats d'aquest any pel que fa a monuments i edificis significatius de les comarques gironines. Però, a més, Mulleras ha incorporat la Col·legiata de Manresa, l'antiga abadia benedictina de Santa Cecília de Montserrat, el Palau Nacional de Montjuïc (Barcelona), seu del Museu Nacional d'Art de Catalunya, el poblet de Salardú (Val d'Aran) i el monestir de Vallbona de les Monges.

Del 13 de desembre al 28 de febrer. D'11 a 13 h i de 16 a 19 h. Entrada gratuïta. Per a grups superiors a 20 persones cal concertar visita (972 42 97 79). Recorregut adaptat per a cadires de rodes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.