MANLLEU (Osona)

25a Ciutat Gegantera

Vint-i-cinc anys de gran alçada

Un total de 140 colles provinents d'arreu de Catalunya i d'altres punt de l'Estat es donen cita a Manlleu per assistir als actes commemoratius de la 25a edició de la Ciutat Gegantera. Segons els organitzadors, la trobada preveu reunir més de 4.000 geganters i més de 300 figures –entre gegants, capgrossos i gegantons– el cap de setmana en què la Colla Gegantera i Grallera de Manlleu assumirà la responsabilitat de fer dansar les figures representatives de Catalunya: en Treball i la Cultura. La festa de la Ciutat Gegantera de Catalunya va ser instituïda per l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, l'any 1985, com la gran festa de tot el món geganter

Avui divendres (17 h, plaça Sanglas Alzina) s'inaugurarà el monument commemoratiu de la Ciutat Gegantera i s'estrenarà l'himne Se'n farà ressò, obra de la compositora Núria Castells. També es presentaran tres nous capgrossos i la recuperació del ball de nans de 1942. El punt àlgid de la festa arribarà diumenge, quan a la plaça Fra Bernardí tingui lloc la plantada al final de cada cercavila tot col·locant els gegants en diverses rotllanes.

A més, durant tot el dia hi haurà activitats paral·leles al passeig del Ter, com ara el Mercat de la Terra (mercat de productes artesans), la trobada de Vespes i Cabretes, la Fira Motoauto antic, la trobada de Puntaires o el procés de creació en directe d'un producte artesà, entre d'altres propostes.

7, 8 i 9 de maig. Plantada a l'esplanada del pavelló i cercaviles pel centre històric.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a