Societat

Éssers fantàstics als carrers de Sants

La cinematografia d'‘Avatar' i els videojocs són protagonistes dels ornaments de la festa major de Sants

Els contes infantils tradicionals recorden als més menuts la importància de la lectura

Els carrers del barri de Sants s'han engalanat amb els millors guarniments per celebrar la festa major. Enguany els carrers que participen en la festivitat són un total de tretze, un més que l'any passat. El carrer del Masnou s'ha afegit, en aquesta edició, als que tradicionalment es guarneixen per festa major, com el carrer Finlàndia, Alcolea de dalt i de baix, el Robrenyo, el Valladolid, entre d'altres.

El 1837, des que va néixer la festa de Sants, hi participaven un total de 62 carrers. Dissabte a la tarda, la pregonera d'aquest any, l'actriu Amparo Moreno, va animar tots els carrers del districte a afegir-se a la celebració recordant els inicis de la festa.

Els ornaments del carrer són de temes variats. Hi ha des de reproduccions gegants de contes infantils tradicionals, com En Patufet o La rateta que escombrava l'escaleta, penjats pels balcons del carrer Finlàndia i que conviden a llegir els més menuts de la casa, a tots els equips del clubs de futbol de la lliga espanyola de primera i segona divisió, que llueixen per tot el carrer de Robrenyo. Enguany, els organitzadors d'aquest carrer han aprofitat i han insistit a recordar a tothom que visiti la festa a aquest carrer que la selecció espanyola de futbol és l'actual campiona del món.

Tot i això, els personatges de ficció són els que tenen més protagonisme entre els carrers del barri. El carrer d'Alcolea de Dalt ha dedicat els ornaments d'aquest any a la pel·lícula de James Cameron, Avatar, tot i que els avatars d'aquest carrer de Sants són més menuts que els de la pel·lícula. Els nens i nenes del barri s'han encarregat de representar els personatges del món de Pandora. El carrer Alcolea de Baix, juntament amb el carrer Valladolid han dedicat la festa als personatges de videojocs, com ara el famós Mario Bross o bé els populars Pac-Man.

Els materials reciclats han estat els que s'han utilitat més per maquillar els carrers de Sants d'aquest any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.