Societat

Unes 18.000 persones demanen a Girona la suspensió del projecte de la línia de molt alta tensió

CATALUNYA

Unes 18.000 persones, segons l'organització, participen aquest matí a Girona en una manifestació contra la construcció de la línia elèctrica de molt alta tensió que ha de connectar Espanya amb França. Organitzada per la Plataforma No a la MAT i l'Associació de Municipis (AMMAT), els participants exigeixen la suspensió d'una infraestructura que, segons el seu parer, "no està justificada".

"Abans de tractar si cal soterrar o no aquesta infraestructura, volem discutir si és realment necessària o no", ha apuntat un dels portaveus de la plataforma.

La manifestació, encapçalada per una desena de tractors, compta amb el suport de multitud d'entitats i associacions, de sindicats com USTEC, Unió de Pagesos o JARC, així com d'ajuntaments afectats o no pel pas d'aquesta infraestructura.
Els convocants pretenen així que el mediador europeu per la interconnexió elèctrica, Mario Monti, que visitarà Girona dimarts que ve, prengui nota de la protesta i de les seves raons per suspendre aquesta línia.

Suport de la Catalunya Nord
Així mateix, en la marxa participen unes 3.000 persones vingudes de la Catalunya Nord, que han volgut així mostrar la seva "solidaritat", ha indicat el seu portaveu, Jean-Jacques Planes. Precisament, les plataformes franceses contràries a aquesta infraestructura tenen previst reunir-se demà amb el ministre gal d'Ecologia, Jean-Louis Borloo, per debatre sobre aquest assumpte.

El passat 1 de març, entre 13.000 i 15.000 persones es van congregar a Perpinyà (França) per mostrar el seu rebuig al projecte de línia d'alta tensió.

En la seva cimera del passat 10 de gener a París, els governs de França i Espanya es van comprometre a tancar, abans del 30 de juny d'aquest any, el traçat i els terminis del projecte.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.