Societat

El mercat de Sant Antoni tanca les seves portes

Els paradistes de l'històric mercat de Barcelona abandonen les instal·lacions per a la seva remodelació integral i es traslladen a les dues carpes provisionals a la ronda de Sant Antoni

Els paradistes de l'històric mercat de Sant Antoni de Barcelona abandonen aquest dissabte les seves instal·lacions per a la seva remodelació integral i aprofiten el cap de setmana de tres dies per traslladar-se a les dues carpes provisionals ubicades a la ronda de Sant Antoni, que obrirà dimecres i on estaran com a mínim tres anys.

Mentre durin les obres, els mercats provisionals oferiran els mateixos serveis que el recinte històric però s'ampliarà l'horari i obriran els dissabtes a la tarda i vigiles de festius, segons ha informat l'Ajuntament.

Els treballs de remodelació, dirigits per l'Institut Municipal de Mercats (IMMB) segons el projecte guanyador de l'Estudi d'Arquitectes Ravetllat-Ribas, el dotaran de noves instal·lacions logístiques, nous serveis i una configuració comercial més gran.

Sant Antoni està format per tres mercats -el de fresc, els Encants de roba i el dominical del llibre- i és el més gran de Barcelona.

Gràcies al nou projecte passarà a tenir 30.000 metres quadrats de superfície edificada i 15.000 de superfície comercial, cosa que incrementarà la seva potència comercial i els seus beneficis.

El nou mercat integrarà les parades dels Encants a dins però mantindrà la seva estructura històrica, així com les seves vuit entrades actuals. El dominical del llibre, tot i això, es mantindrà a la mateixa àrea.

Una altra de les millores serà la recuperació dels patis interiors que s'utilitzaran com a places públiques per a la ciutadania. L'interior també es modernitzarà i es crearan noves parades que augmentaran la seva competitivitat.

El dissabte 17 d'octubre es farà la festa inaugural dels mercats provisionals a les noves instal·lacions, organitzada per l'IMMB i les associacions de comerciants dels mercats de Sant Antoni.

Des dels anys 80, els mercats de Barcelona han perdut gairebé la meitat de parades amb la modernització de 18 de les 40 existents a la ciutat i la reforma de set més, encara en procés. De les 6.500 parades existents a la dècada dels 80 s'ha passat a unes 3.500, segons ha informat el president de l'IMMB, Jordi William Carnes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.