Societat

La defensa de Millet al·lega que s'han comptabilitzat doblement diners públics malversats

l'auditoria del Consorci del Palau de la Música eleva a uns 4 milions els diners públics malversats

La defensa de Fèlix Millet ha intentat avui desmuntar davant del jutge l'auditoria del Consorci del Palau de la Música, que eleva a uns 4 milions els diners públics malversats, al·legant que l'informe comptabilitza doblement algunes partides i està inflat amb l'IVA de les factures falses.

L'auditoria del Consorci, que obre la porta que es pugui imputar a Millet un delicte de malversació, conclou que els directius del Palau de la Música van desviar 2,9 euros de fons públics des de l'any 2002, als quals se sumen més de 600.000 procedents d'una subvenció del ministeri de Cultura indegudament justificats.

En un segon informe complementari, aportat posteriorment al jutjat, el Consorci va xifrar en 736.239 euros els diners públics que Millet i la seva mà dreta Jordi Montull haurien malversat entre els anys 1998 i 2001.

La defensa de Millet i Montull ha intentat rebatre l'auditoria del Consorci, que en sumar la malversació podria elevar a 22 anys la pena pels imputats, argumentant que algunes partides desviades estan doblement comptabilitzades per l'Orfeó Català i al seu torn pel Consorci.

Concretament, el lletrat Jordi Pina s'ha referit a 1,7 milions d'euros que el Consorci del Palau de la Música va donar a l'Orfeó Català i que, segons la seva opinió, aquesta institució musical ja va incloure als seus comptes com a part del saqueig perpetrat per Millet i Montull.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.