Societat

infraestructures

L'aeroport del Prat tancarà les terminals de nit perquè no hi entrin els sense sostre

Només s'hi entrarà amb bitllet

Els serveis socials del Prat i de Barcelona es passen la pilota d'atenció al col·lectiu

Els Mossos no hi veuen inseguretat

Les dues terminals de l'aeroport del Prat tancaran, a partir de mitjan mes, tots els accessos menys un des de les dotze de la nit fins a les cinc de la matinada per evitar incidents amb els sense sostre que s'hi arreceren a les nits. Segons va explicar ahir un portaveu d'Aena, l'ens públic que gestiona els aeroports, els accessos oberts estaran vigilats i només es permetrà l'entrada als treballadors i als passatgers –amb bitllet– que volin en aquesta franja horària. D'aquesta manera, es recupera una pràctica que ja es duia a terme fa cinc anys, abans que entrés en funcionament la terminal T1 i gairebé es buidés la T2.

Els responsables d'Aena tenen previst reunir-se dimecres que ve amb les administracions que tenen competències en serveis socials i en temes de seguretat per estudiar quines mesures s'han de prendre per trobar una solució a la presència de la vintena de sense sostre habituals a les instal·lacions de l'aeroport, segons va avançar ahir TV3.

La presència de les persones excloses no és nova, però fins fa un any no havia comportat problemes greus al personal de l'aeroport. Des de fa un any, però, es van començar a produir robatoris a turistes i als comerços, especialment comesos per persones que viuen al carrer i tenen addiccions a les drogues o a l'alcohol. Algunes de les víctimes han denunciat la situació a la policia i per això Aena ha decidit prendre mesures dràstiques i tancar els accessos.

Competència de qui?

Estacions de trens com ara Sants, d'autobusos com ara la del Nord i l'aeroport del Prat s'han convertit en refugi dels sense sostre. Arrels, una de les entitats del Raval de Barcelona que treballa amb aquest col·lectiu, considera que Aena ha intentat trobar-hi solucions, però fins ara no ho ha aconseguit. “El problema és que l'aeroport és terra de ningú: l'Ajuntament del Prat diu que no té recursos socials per atendre aquestes persones i Barcelona diu que no les té al seu municipi”, va explicar Olga García, portaveu d'Arrels. I va afegir-hi: “Ara, el que passarà és que el problema es traslladarà a una altra banda”.

Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra van assegurar ahir que s'ha “reduït” el nombre de delictes del 2006 i van negar que hagués crescut la inseguretat. També van voler deixar clar que la solució al problema de la indigència “no és policial”.

LA DATA

16.06.09
La T1
és inaugurada. La posada en marxa de la terminal serveix per descongestionar la T2.
658
sense sostre es va calcular que hi havia a la ciutat de Barcelona en un recompte fet el març del 2008.
20
sense sostre
s'estan de forma habitual a l'aeroport, però n'hi ha desenes més de temporals durant l'hivern.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.