Societat

La presència de sense sostre al Prat, en vies de solució

Les administracions públiques i l'aeroport creen una comissió de treball per resoldre el problema dels que dormen a les terminals

Aena no descarta tancar la majoria dels accessos de nit

Aena, l'ens públic que gestiona els aeroports, i les administracions públiques han començat a buscar una solució a la presència nocturna de sense sostre a les instal·lacions de l'aeroport. Aena va anunciar el divendres passat que, a partir de mitjan d'aquest mes, tancaria tots els accessos menys un, tant a la T1 com a la T2, de dotze de la nit a cinc de la matinada per evitar incidents com ara els robatoris de què van ser objecte alguns turistes i comerços a l'aeroport fa uns quants dies. De moment, però, la decisió queda en suspens, esperant el resultat de les converses entre totes les parts implicades.

Representants d'Aena, dels departaments de Benestar Social i de Salut de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, l'hospital de Sant Joan de Déu i els ajuntaments de Barcelona i el Prat de Llobregat es van reunir ahir i van crear una comissió de treball per trobar una solució específica per a cada sense sostre, segons van afirmar a aquest diari fonts de Benestar i Família i de l'aeroport del Prat. Totes les parts van coincidir a considerar que el problema s'ha d'abordar des d'una òptica “social”.

Algunes infraestructures de Barcelona com ara les estacions de tren i d'autobusos són refugis habituals dels sense sostre, especialment a l'hivern, i els serveis socials de la ciutat s'encarreguen de tractar tot el que es relaciona amb aquest col·lectiu. En el cas de l'aeroport del Prat, però, la qüestió és més complicada. Segons va explicar Arrels, una de les entitats del Raval de Barcelona que treballa amb els sense sostre, l'aeroport és una “terra de ningú”, i tant l'Ajuntament del Prat com el de Barcelona diuen que no tenen competències en aquesta matèria.

Més vigilància

Arran de la reunió d'ahir, les administracions s'han compromès a treballar plegades per resoldre el problema. Els Mossos han intensificat la vigilància a l'aeroport i, segons Aena, els darrers dies no hi ha hagut cap incident amb els sense sostre. L'aeroport, però, no descarta tancar accessos de nit, tal com ja feia cinc anys enrere, abans que entrés en funcionament la nova terminal i es descongestionés la T2. Aena creu que, en les hores en què hi ha menys vols, pot ser útil tancar accessos per dur a terme tasques de “manteniment i neteja”.

LA DATA

16.06.09
La T1 és inaugurada. La posada en marxa de la nova terminal va servir per descongestionar la T2.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.