Societat

La concertada mantindrà la sisena hora

Recorden que mai han cobrat els ajuts promesos pel primer govern tripartit

L'anunci de l'eliminació de la sisena hora a l'escola pública de manera generalitzada va tornar a obrir el debat sobre el greuge amb la concertada, que, malgrat la crisi, mantindrà la sisena hora. “Forma part de la diferenciació del nostre projecte educatiu”, va subratllar ahir Eva Salvà, secretària general de l'Agrupació Escolar Catalana (AEC).

En tot cas, va recordar que, paral·lelament a la implantació de la sisena hora a l'escola pública, el primer govern tripartit es va comprometre –a través del Pacte Nacional per a l'Educació– a sufragar la sisena hora a la concertada. S'establia un període, del 2006 al 2012, per fer realitat aquesta subvenció, que no ha arribat mai. “Només es van fer contractes programes amb escoles de municipis amb molta immigració com ara Olot i Salt. Un total de 20 centres a tot el país”, va explicar Salvà.

L'AEC també va lamentar que la situació a la concertada no és idíl·lica: “Els salaris dels professors també s'han rebaixat un 5%, el concert cada cop cobreix menys despeses, tenim les plantilles congelades des del 1995 i, pròximament, deixarem de rebre els ajuts per a escolars immigrants”.

Des de la FAPEL, que representa els pares de la concertada, el president, Josep Manuel Prats, entenia el perjudici per als pares de la pública, però reclamava que, si es torna a instaurar, no es repeteixi el greuge contra la concertada. El preu de la sisena hora costa a les famílies uns 65 euros mensuals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.