Societat

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

La Primera Trobada d'Escoltes de Catalunya reuneix 200 agrupaments a Manresa

La Primera Trobada d'Escoltes de Catalunya, que va tenir lloc a Manresa, va acabar amb èxit diumenge. La trobada, que es va fer al llarg de tot el cap de setmana, volia reunir tots els agrupaments escoltes de les tres entitats que engloba la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge de Catalunya (FCEG): Escoltes Catalans de Catalunya, Acció Escolta i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

La trobada es va anomenar ...En Construcció! per destacar la idea d'un escoltisme en construcció, davant d'un futur global en canvi constant i alhora incert. En total van ser uns 200 agrupaments de tot Catalunya, 1.014 caps, els que van participar a la trobada, 196 dels quals van col·laborar en l'organització.

En la trobada hi van participar experts i polítics, la majoria d'ells antics escoltes que parlaven amb enyorança del seu passat i encoratjaven als caps presents a la seva tasca educativa. L'obertura de la trobada va ser a càrrec de Felip Puig, l'actual conseller d'Interior, i Josep Camprubí, alcalde de Manresa i antic escolta en un dels agrupaments de la ciutat. En la clausura hi van participar la World Organization of the Scout Movement (WOSM) i Toni Reig, director general de Joventut.

Una de les activitats que van cridar més l'atenció dels manresans i manresanes va ser el raid de dissabte, en el qual es preguntava als caps com creien que seria l'escoltisme de l'any 2031. El raid estava format per 53 grups que durant tot el dia van voltar per Manresa amb el mocador al coll i van assistir a una de les onze conferències que es van fer. En total, van ser disset ponents experts que van fer xerrades a diversos locals de Manresa tractant aspectes que giraven entorn dels eixos: escoltisme i país, mètode i formació i espiritualitat i lideratge.

A la trobada no hi va faltar la festa, amb la participació de grups de música d'escoltes assistents i amb El Belda i el conjunt Badabadoc i les Kumbes del Mambo.

Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Núria Closas, estudiant en pràctiques de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.