Societat

Barcelona, preparada per batre la seva millor marca

Confia tancar la temporada amb 15 milions de pernoctacions

Els hotelers preveuen ocupacions del 85% per als mesos centrals d'un estiu que és bo

Plogui o no plogui, Barcelona bull de visitants. La ciutat es converteix sovint en un refugi per als turistes que s'allotgen en altres destinacions del país quan el temps no acompanya i aquest juliol no ha estat cap excepció. A més, té un atractiu indiscutible que ha anat creixent amb el pas dels anys i s'ha convertit en una de les ciutat més visitades d'Europa.

El repte d'enguany és batre la seva pròpia marca, malgrat la crisi, i superar els 15 milions de pernoctacions hoteleres, una xifra mai assolida fins ara i que superaria d'un milió la registrada els anys de més bonança.

De fet, les previsions apunten que no serà pas tan difícil d'assolir perquè durant el primer semestre de l'any l'ocupació ha estat del 72%, cinc punts i mig més que durant el mateix període de l'any anterior. Les previsions per al juliol i l'agost són encara superiors i s'estima que es podrà assolir el 85%. “Arribar al 85% a l'estiu és un èxit absolut perquè és una xifra molt elevada”, explicava Jordi Clos, president del Gremi d'Hotels de Barcelona, en un recent contacte amb la premsa. “És un sostre molt alt, només hem arribat al 86% i 87% en èpoques de molta bonança, és a dir, abans de la crisi, i llavors no hi havia tantes habitacions ni tants establiments hotelers com hi ha ara”, deia.

Amb tot, el que encara costarà que es recuperi és el preu, molt contingut amb l'objectiu de ser competitiu en un entorn complicat i que, de mica en mica, va escalant posicions. El preu mitjà assolit per una nit d'hotel va ser de 104 euros (mitjana per a totes les categories), uns 4 euros superior al preu cobrat un any abans.

Per la seva banda, els apartaments de la ciutat també tenen una bona perspectiva per a la temporada d'aquest any i esperen compensar temporades anteriors, que han estat més baixes. En aquest sentit, les previsions apunten que se superaran les ocupacions de poc més del 80% registrades el mes d'agost de l'any passat, un punt per sota de les del 2009. L'associació espera, així, “recuperar part del turisme que les destinacions del nord d'Àfrica estan perdent”, en paraules del vicepresident de l'entitat, Franck Granados.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.