Societat

salut

Salut adverteix contra les accions als CAP

El departament “prendrà mesures per protegir els professionals”

La paciència sembla que té un límit al Departament de Salut. La cadena d'accions reivindicatives de ciutadans que s'han escampat per tot el país protestant per les conseqüències de la retallada en sanitat en els centres d'assistència primària (CAP) va merèixer ahir una rèplica de la conselleria en forma d'advertiment en el sentit que no es traspassin segons quines línies vermelles.

“El Departament de Salut prendrà les mesures que siguin necessàries per a la protecció dels professionals per garantir així el correcte exercici de les seves tasques”, diu el comunicat que va fer públic ahir la conselleria. En el document es reconeix el dret dels ciutadans “a opinar i manifestar-se lliurement”, però a la vegada s'adverteix que no es poden tolerar protestes que “han suposat un ús inadequat dels equipaments sanitaris i molèsties a usuaris i professionals”.

La nota es va fer pública l'endemà que un centenar d'indignats intentessin col·lapsar les urgències de l'hospital de l'Esperança de Barcelona en protesta pel seu tancament nocturn durant l'agost. De la mateixa manera hi ha hagut protestes als CAP de Badia del Vallès, Sabadell, l'Hospitalet de Llobregat, Olesa, Blanes i Molins de Rei, amb ocupació de les instal·lacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.