Societat

TARRAGONÈS

Ara pinto, ara despinto

Tarragona atura la zona blava al pàrquing de la platja de l'Arrabassada

L'alcalde desautoritza per Facebook una decisió del govern que havia d'entrar en servei demà

Deixar el cotxe al pàrquing de la platja de l'Arrabassada de Tarragona continuarà sent de franc, de moment. Tot i que a finals de la setmana passada els operaris de l'empresa municipal d'aparcaments van començar a pintar-lo de blau amb l'objectiu de fer pagar als usuaris un màxim de tres euros al dia –i de retruc incentivar l'ús del transport públic–, ara el consistori s'ha fet enrere i avui mateix les línies que delimiten les places d'estacionament recuperaran el color blanc original. Tot i que fa tan sols una setmana la regidora de Mobilitat, Begoña Floria (ara de vacances) justificava la transformació en zona blava de les més d'un centenar de places per tal d'afavorir el funcionament dels nous busos llançadora, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha fet ressò de l'allau de queixes i crítiques ciutadanes i ha ordenat que s'aturi la iniciativa. De fet, el propi batlle tarragoní, també de vacances, va anunciar-ho ahir, a través de la seva plana a Facebook, en resposta a una queixa que li havia enviat el líder del PP, Alejandro Fernández, també a través d'aquesta xarxa social. El portaveu del PP carregava contra una mesura del tot impopular i fins i tot amenaçava amb revocar-la amb el suport de CiU.

No agrada a ningú que l'administració obligui a gratar-se la butxaca més del necessari, i la mostra va ser que, en tan sols tres dies, més de 1.300 persones ja s'havien adherit a un grup al Facebook que demanava l'eliminació de la zona blava a una de les platges que és més a prop del nucli urbà tarragoní. Fonts municipals, però, van reconèixer que la manera de posar en marxa la mesura no ha estat adequada, principalment per la manca absoluta d'informació. Tot i això, insisteixen que la decisió es va prendre per unanimitat en el consell d'administració de l'empresa d'aparcaments, en la qual hi tenen representació la majoria de partits del consistori, inclòs el PP.

On sí que continuarà el pàrquing de pagament serà a la platja de la Móra, on la mesura ja està en marxa des del cap de setmana passat amb el beneplàcit de l'Associació de Veïns del barri, més allunyat del centre de la ciutat. La clau per la satisfacció veïnal han estat unes targetes per als residents que els permeten aparcar-hi de franc i que es poden aconseguir a l'associació dient simplement el carrer on es resideix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.