Societat

religió

La trobada amb el papa porta fins a Catalunya 30.000 joves

jmj

Jovent de tot el món faran estada a les ciutats de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida abans d'anar a Madrid en motiu de la Jornada Mundial de la Joventut

El Palau Sant Jordi ja acull aquest dimecres 1.000 pelegrins

Molts dormiran al Palau Sant Jordi i al pavelló de la Mar Bella

Més de 30.000 joves de diversos punts del món passaran uns dies a Catalunya, entre divendres d'aquesta setmana i el dilluns dia 15, anant cap a Madrid, on a partir del dimarts 16 participaran en la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), celebració a què han estat convocats pel papa Benet XVI. La diòcesi de Barcelona acollirà la majoria de pelegrins, 11.500; Tarragona n'allotjarà 5.900; Girona, 5.000, i Lleida, prop de 300. “En la Jornada Mundial de la Joventut que es va fer a París el 1997 es va introduir la possibilitat que els joves que anessin a les jornades mundials poguessin arribar a l'estat on se celebrava uns dies abans per conèixer altres diòcesis. Després de París es va fer així a Roma el 2000, a Toronto el 2002, a Colònia el 2005 i a Sydney el 2008. Ara es farà a Madrid”, explica mossèn Toni Roman, organitzador de tots els actes de la JMJ a la ciutat de Barcelona.

Els joves que vindran a Catalunya dormiran en escoles, parròquies i pavellons. Concretament, l'Ajuntament de Barcelona ha cedit gratuïtament el Palau Sant Jordi i el pavelló de la Mar Bella. Al recinte esportiu de Montjuïc aquest dimecres ja hi dormiran 1.000 joves de l'Estat francès. Alguns dels pelegrins també s'estaran en cases particulars, però, tal com explica mossèn Toni Roman, el fet que ara sigui període de vacances ha fet reduir aquesta possibilitat d'allotjament. “Ara no tenim tantes famílies disponibles com l'any 2000, quan amb motiu de la trobada de la comunitat de Taizé es van allotjar en cases particulars milers de joves”, recorda.

Un cop a Catalunya, els joves que vinguin amb la intenció d'anar a Madrid tenen un programa d'actes intens que inclou la visita a la Sagrada Família. L'acte més important, en què coincidiran tots els joves, serà dissabte amb una missa a l'esplanada del Fòrum que es pretén que sigui multitudinària.

Persones de tot el món entre els 16 i els 35 anys

Els joves vénen, entre altres països, de l'Estat francès, Itàlia, Alemanya, Guatemala, els EUA, Austràlia, el Congo, Canadà, Mèxic, Panamà, Belize, Uganda, Indonèsia, Malàisia, Burundi i el Camerun.

Avui és previst que arribi el primer grup

Tot i que el gros de l'expedició que ve a Catalunya arriba el 12 i se'n va el 15, hi ha grups que arribaran al país uns dies abans perquè són de molt lluny. Els primers es preveu que arribin avui.

Quatre dies pel mòdic preu de 40 euros

Els joves inscrits només han hagut de pagar 10 euros per l'estada (els que són de països del Tercer Món no han pagat res). Si volen menjar a càrrec de l'organització, el preu puja a 40 euros.

Més de 200 voluntaris perquè tot estigui a punt

L'estada de milers de joves a Barcelona es podrà coordinar gràcies a la col·laboració de més de 200 voluntaris, que s'han dividit en comissions: les d'anar a buscar gent, les de càtering, etc.

El comiat, una missa a la Sagrada Família

El dia 15 tots els grups aniran marxant cap a Madrid. La majoria ho faran després que a les 8 del vespre es faci l'última missa a la Sagrada Família. Un grup de 3.000 francesos marxarà el 16 al matí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.