Societat

Gairebé la meitat dels beneficiaris del PIRMI encara no han cobrat

Unes 10.000 persones ja han rebut la citació per revisar l'expedient

Les entitats bancàries han informat al Departament d'Empresa i Ocupació del cobrament d'uns 19.000 talons

Mentre que unes 15.000 persones encara no han cobrat l'import de la renda mínima d'inserció, al voltant de 10.000 ja han rebut la citació per revisar el seu expedient.

El secretari general del Departament d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, ha assegurat avui que el 55% dels beneficiaris de la prestació han cobrat l'import que els correspon per a aquest agost. Colet ha assegurat que les entitats bancàries els han informat que 19.000 persones han cobrat els talons, i que des del Departament calculen que hi ha un 5% més que també ho ha fet.

El secretari general d'Empresa ha insistit en roda de premsa que els talons es van enviar el dia 1, i ha atribuït al funcionament del correu certificat els problemes en la recepció. El procés pot durar uns set dies, i inclou dues visites al domicili del beneficiari. En cas de no trobar-lo, es torna.

La Generalitat ha modificat per a aquest agost el mecanisme de cobrament del PIRMI, que fins ara es feia a través d'una transferència bancària. Ho ha fet sense haver enviat cap avís previ als beneficiaris, als quals es va informar del canvi a través d'una carta el mateix 1 d'agost, dia en què van rebre el xec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.