Societat

turisme

Les discoteques de Lloret tancaran si escurcen l'horari

La patronal del sector diu que tancar més aviat serà “la ruïna del sector”

Es presentarà com a acusació popular contra els autors dels disturbis de diumenge i en demanarà la pena màxima

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) es planteja un tancament de les discoteques de Lloret de Mar si, com ha anunciat l'alcalde, Romà Codina, es proposa escurçar l'horari. “Si ens fan tancar més aviat actuarem, no ho podem acceptar, és la ruïna del sector”, va afirmar ahir amb contundència el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas. Va recordar que des que es va modificar la llei que impedeix fer oferiments de barra lliure, happy hour i 2x1, la federació ha estat la primera a denunciar els casos d'incompliment.

Aquestes ofertes, entre altres coses, representaven una competència deslleial entre locals, que després entraven en una guerra de preus. Des del 2009, la Fecasarm ha fet 30 denúncies. La patronal ja va proposar l'any passat que les discoteques poguessin tancar a les sis entre setmana i a les set el cap de setmana, amb l'argument que mentre els clients són a dins, no provoquen molèsties i van marxant esglaonadament, mentre que si han de marxar abans d'hora, es provoquen grans concentracions al carrer i hi ha més possibilitats d'aldarulls. Boadas anticipa problemes encara més greus a Lloret si s'escurça l'horari, en forma de botellón, festes particulars i disco mòbils. En tot cas, “no haver aconseguit l'ampliació horària va representar unes pèrdues de 26 milions d'euros per al sector”, diu el màxim responsable de Fecasarm.

Per Boadas, la solució es troba en la realització de més campanyes de civisme com la que es farà per primer cop a Lloret de Mar. Boadas recorda que Lloret és un referent en oci nocturn a Europa: “Tocar aquest sector és arriscat, mou molts diners”. Les discoteques a Lloret poden facturar en un dia 400.000 euros pels ingressos de les entrades i comptant una sola consumició per client.

LA FRASE

Lloret és un referent en oci nocturn a Europa; tocar aquest sector és arriscat
Joaquim Boadas
Secretari general de fecasarm

El precedent de Platja d'Aro

La concentració més alta de discoteques a Catalunya es produeix a la ciutat de Barcelona, fet que no sorprèn ja que la ciutat té 4 milions d'habitants. El més sorprenent és que la segona ciutat és Lloret de Mar, amb 40.000 habitants. Altres concentracions altes de discoteques tenen lloc a Salou (25), a les comarques gironines i a Empuriabrava (12). Platja d'Aro va ser també un referent en oci nocturn fins que els anys noranta es van anar tancant perquè l'Ajuntament va endurir-hi la normativa, prohibint l'obertura de noves discoteques a tot el nucli urbà, i reformes i ampliacions a les que ja hi havia. El resultat va ser que es va passar d'una vintena de discoteques a les sis que hi ha ara. “Si això passa a Lloret, la població pot deixar de ser un atractiu turístic important ja que actualment Lloret és una referència a Europa en el sector”, diu Boadas.

El que sembla cada cop més clar és que el turisme familiar i el nocturn difícilment són compatibles.

N.F.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.