Societat

Comerciants de Lloret demanen penalitzar als empresaris que fomenten el turisme de borratxera

El president de l'Associació, Francesc Alsina, reclama treballar conjuntament, sector públic i privat, per evitar aquest tipus d'incidents

L'Associació de Veïns ha demanat a l'ajuntament una major presència policial a l'hora del tancament dels comerços

L'Associació de Comerciants de Lloret de Mar ha reclamat que es penalitzi a aquella petita part del sector privat que fomenta una tipologia de “turisme de borratxera” i que no s'ajusta a la línia de treball que estan seguint el municipi i la majoria d'empresaris de diferents sectors.

El president de l'Associació, Francesc Alsina, ha afirmat que haurien de treballar conjuntament el sector públic i privat per castigar a aquells empresaris que porten al municipi de la Costa Brava joves amb el reclam de nits de borratxera i copes barates.

Alsina ha reconegut que en els últims anys han detectat un augment en l'arribada a Lloret de Mar d'un tipus de turisme procedent del sud de França que provoca bastants altercats, encara que el defineix com un “fenomen aïllat”.

Alsina ha reconegut que aquest tipus de turistes no compra en els comerços i que si ho fa són productes de primera necessitat, com els d'alimentació, per tant, a més que són conflictius durant la nit, “la seva incidència en el comerç local és mínima”, assegura.

D'altra banda, el president de l'Associació de Veïns del Casc Antic de Lloret de Mar - amb 300 associats -, Víctor Gallart, ha parlat de turistes de baix poder adquisitiu i que dormen, mengen i beuen al cotxe.

“Solen ser problemàtics perquè beuen molt alcohol, criden, s'encaren amb la gent a la mínima que se'ls diu alguna cosa i en casos puntuals roben i s'en van dels locals sense pagar les consumicions si poden”, ha relatat Gallart.

L'Associació de Veïns ha demanat a l'ajuntament una major presència policial a l'hora del tancament de caixa i dels comerços.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.