Societat

Fermesa a Lloret de Mar per fer complir les mesures d'urgència

La macrodiscoteca va tornar a obrir ahir a la nit després que es va comprovar que s'havien resolt les deficiències detectades

La policia local destaca que el compliment de la nova normativa és del 100%

Els tècnics han comprovat que Colossos ha resolt les deficiències

La macrodiscoteca Colossos de Lloret de Mar va reobrir ahir a la nit després del tancament que va ordenar l'Ajuntament com a mesura cautelar arran de les deficiències detectades en una inspecció. L'Ajuntament va decidir aixecar la mesura cautelar de tancament després que la discoteca va presentar la documentació que demostra que s'han resolt les deficiències i, a més, un enginyer municipal va fer una inspecció per comprovar que s'havia resolt el problema elèctric. La fallada en el subministrament elèctric va originar el desallotjament, i posteriorment va desencadenar-se a l'avinguda Just Marlès una batalla campal entre turistes i policia.

Els disturbis, que van acabar amb vint detinguts, van fer que l'Ajuntament apliqués immediatament un paquet de mesures per mirar d'evitar més incidents. Entre aquestes mesures hi havia la prohibició de repartir propaganda a la via pública, el control de la prohibició de beure alcohol a la via pública i la distribució d'aliments a les màquines de venda. Aquestes mesures, i l'increment notable de la seguretat, sembla que ja han tingut efectes positius. A banda que no hi ha hagut més aldarulls, s'ha notat un volum molt inferior al que és habitual de porqueria i deixalles al carrer, tot i que l'empresa encarregada de la neteja del municipi encara no ho ha pogut quantificar.

El cap de la policia local, Xavier López, va destacar ahir, a més, que el compliment de les normes, des que es va aplicar el decret, “és de gairebé el 100%”. Des que va entrar en vigor, la policia ha posat quatre denúncies per repartiment de propaganda i tres pel foment de consum de begudes alcohòliques al carrer. Representants del gremi de discoteques van demanar dilluns en una reunió a l'Ajuntament poder tornar a repartir propaganda, però l'Ajuntament de moment no afluixa en aquest tema. Aquest diari no ha pogut posar-se en contacte amb el president del gremi de discoteques de Lloret, Joan Díaz, que de fet no va assistir a la reunió. Tampoc va voler pronunciar-se el president del gremi de discoteques de Girona, Emili Albó, que va considerar que “no és el moment”.

1.200 francesos

El cap de setmana vinent s'espera l'arribada d'uns 1.200 turistes francesos que vénen amb el paquet del “tot inclòs” . Tot i que és habitual cada estiu, aquest any es veu amb més preocupació.

LA DADA

4
denúncies
per repartiment de propaganda i 3 per foment del consum d'alcohol al carrer, en una setmana.

LA XIFRA

1.200
turistes francesos
s'espera que arribin aquest cap de setmana a Lloret amb el paquet del tot inclòs.

Fomentar un model turístic erroni

La federació de comerç i hostaleria (Fecoht) de CCOO de Catalunya va culpar ahir els empresaris hostalers de Lloret de Mar de fomentar un model turístic “erroni” basat en la reducció de costos i en els productes barats. Aquesta reducció contínua de costos es tradueix en l'empitjorament dels serveis prestats: “S'arrenquen la pell entre ells per captar el turista a qualsevol preu, en lloc de competir en qualitat i serveis.” CCOO assegura que aquesta actitud ha provocat que es redueixi un 30% la contractació de personal. El sindicat també ha volgut solidaritzar-se amb els veïns de la població, ja que considera que “pateixen” les conseqüències del model turístic del municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.