Societat

L'hospital de Calella investiga si la falta de personal va provocar la mort d'un nadó

La família assegura que només van quedar una llevadora i una ajudanta de nit per assistir al part i que es van resistir durant hores a practicar la cesària a la partera

El departament de Salut desvincula els fets de les retallades perquè assegura que l'àrea de maternitat del centre no s'ha vist afectada per aquestes restriccions

L'Hospital de Sant Jaume de Calella ha obert una investigació interna per esbrinar les causes de la mort d'un nadó durant un part, que la família atribueix a la falta de personal mèdic al centre.

El bebè va morir fa uns dies durant una cesària que se li va practicar després d'hores d'intentar en va un part vaginal, tot i que els metges que van seguir l'embaràs ja havien advertit que la criatura presentava creixement excessiu i hauria de néixer per cesària.

Segons fonts del departament de Salut, encara s'està a l'espera del resultat de la investigació que ha de determinar les causes de la mort del nadó, que la conselleria insisteix a desvincular de les retallades de personal a la sanitat pública catalana perquè, assegura, l'àrea de maternitat de l'Hospital de Calella no s'ha vist afectada per aquestes restriccions.

Per contra, la família del nadó, que ha fet arribar el seu cas a la premsa a través de l'associació Defensor del Pacient, atribueix la mort del nen a la falta de personal que assistia el part a l'hospital i a les hores que es va trigar a practicar la cesària a la gestant.

Segons la seva versió, per assistir al part només van quedar de nit una llevadora i una ajudanta que, a més, s'havien d'encarregar d'una altra gestant que estava a punt de donar a llum.

La família de la nena morta assegura que les professionals es van resistir durant hores a practicar la cesària a la partera, tot i que els metges que havien fet el seguiment de l'embaràs li van advertir que no podria tenir un part vaginal perquè la nena tenia macrosomia o creixement excessiu.

Cesària urgent

Per la seva part, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, d'on depèn l'Hospital de Calella, ha emès un concís comunicat en què assegura que la partera va ser atesa per l'equip de guàrdia obstètrica i se li va haver de practicar una cesària urgent.

En aquesta cesària va néixer un bebè que no va respondre a les maniobres de reanimació, afegeix el comunicat de l'Hospital de Calella, que ressalta que està investigant els fets i que ha posat a disposició de la família tota la documentació sobre la història clínica del part.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.