Societat

baix penedès

El Vendrell imposa la primera sanció contra un banyista irresponsable

Un home fa cas omís dels senyals que prohibeixen el bany a Coma-ruga

Se li ha imposat una sanció administrativa i una de penal, per insultar la policia local

Dels gairebé set quilòmetres de platja que hi ha al litoral del Vendrell, són menys de 200 metres els que estan restringits al bany. És un tram de la platja de Coma-ruga, a tocar de l'espigó del port, on des del 10 de juliol passat s'han produït tres morts. Aquest fet va fer plantejar a l'Ajuntament del Vendrell la possibilitat d'imposar sancions econòmiques als banyistes imprudents. I la primera sanció ja ha arribat. Dimarts a la tarda, un home d'uns 80 anys d'edat va fer cas omís dels senyals de prohibició del bany i va accedir a aquest tram. Quan la patrulla de la policia local que diàriament vigila aquesta zona va veure l'home a l'aigua, el va alertar i el va obligar a sortir de l'aigua. L'home, però, no va fer cas dels reiterats avisos dels dos agents, i més encara, va començar a proferir-los insults i es negava a sortir de l'aigua.

Davant d'aquest fet, la policia local va denunciar l'home i se li han imposat dues sancions: una de caràcter administratiu, que s'empara en la llei de costes, per banyar-se en un espai on està prohibit; i una altra de penal, per fer cas omís dels avisos i pels insults contra els agents.

De moment no està fixada la quantitat econòmica de la sanció administrativa. La decisió l'ha de prendre en els pròxims dies l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, que és qui en té la potestat com a màxim representant municipal.

Després dels tres accidents mortals d'aquest estiu a la platja de Coma-ruga, el 8 d'agost passat l'Ajuntament del Vendrell va convocar una reunió d'urgència amb representants del govern de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, la Creu Roja i la policia local, per buscar una solució, ja que –a banda de les víctimes mortals– des que va començar la temporada d'estiu, els socorristes ja han fet 14 rescats en aquests pocs metres de platja. Un dels punts que es van tractar va ser la possibilitat d'imposar sancions als banyistes irresponsables.

LA XIFRA

3
accidents mortals
s'han produït des del 10 de juliol a la platja de Coma-ruga, en un tram on està prohibit el bany.

Una multa de fins a 6.000 euros

La sanció que es va imposar dimarts a la tarda al banyista imprudent de Coma-ruga és la primera que es produeix a Catalunya. La policia local del Vendrell va presentar la denúncia emparant-se amb la llei 22/1988 de costes, concretament amb l'article 91 en el qual, entre les sancions que es consideren greus, figura la que determina “accions o omissions que impliquin un risc per a la salut o la seguretat de vides humanes”. Tot i que serà l'alcalde qui valorarà la gravetat dels fets del banyista irresponsable i determinarà la quantitat econòmica de la sanció, la mateixa llei de costes preveu que pugui arribar fins als 6.000 euros, segons van confirmar ahir fonts municipals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.