Societat

L'hora extra costa cada curs 415 euros per nen

L'aplicació de la sisena hora suposa una lleugera millora dels resultats escolars

La sisena hora a l'escola pública suposa una despesa anual per alumne de 415,3 euros, segons un informe elaborat pel Departament d'Ensenyament. La factura –realitzada partint de les dades del curs 2010/2011– inclou el cost de la contractació de mestres per fer front a l'ampliació horària, de les substitucions docents i dels monitors necessaris per fer-se càrrec dels alumnes de 3 a 6 anys amb germans a primària. En aquest últim cas, paral·lelament a la implementació de la sisena hora, l'administració va adquirir el compromís que els fills d'una mateixa família sortissin al mateix temps, assumint la cura dels més petits fora de les cinc hores lectives d'infantil.

Segons l'estudi, el cost de la sisena hora a l'escola pública és més barat que a la concertada, on, de mitjana, les famílies paguen 65 euros al mes, és a dir, 650 per curs, segons fonts del sector. Per tant, la factura per alumne és de 235 euros menys a la pública.

L'informe també calcula el cost global de l'ampliació horària. En el període d'implementació –cinc cursos–, la factura del departament es va encarir prop de cinc-cents milions.

Impuls el 2006/2007

La sisena hora es va començar a aplicar el curs 2006/2007 a 1.103 centres que suposaven el 80% de l'alumnat de la pública. El curs passat van ser 1.684 escoles amb ampliació horària impartida a 287.263 alumnes.

A més d'avaluar el cost econòmic de la sisena hora, Ensenyament també ha quantificat l'impacte en els resultats acadèmics a primària. En tots els cicles, es detecta una lleugera millora, especialment en el cicle mitjà. Concretament, la mitjana d'alumnes que superen totes les àrees s'incrementa entre l'1,5 i el 3%. No obstant això, les conclusions dels autors de l'informe afirmen que la millora és “relativament petita” i que hi ha casos en què “menys d'un alumne més supera totes les àrees quan s'aplica la sisena hora”.

En comparació amb els centres privats, els alumnes de la pública obtenen més rendiment de l'hora extra de classe. Segons l'informe, es deu al fet que els resultats de les escoles privades són inicialment millors i, per tant, “la dificultat d'aconseguir millorar és més alta”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.