Societat

Medi Ambient

Greenpeace troba tòxics a la roba de marques líders

Un estudi de l'ONG denuncia que hi ha substàncies nocives a la roba de multinacionals amb producció en factories asiàtiques

Adidas i H&M, entre les assenyalades

Greenpeace va presentar ahir un estudi que demostra l'existència de materials tòxics a la roba que fabriquen algunes multinacionals. Després d'avaluar 78 productes de divuit països diferents, l'ONG va trobar, en dues terceres parts de la roba testada, nonilfenol etoxilat (NPE), una substància que pot provocar canvis hormonals prohibida a la Unió Europea i molt restringida a la Xina.

Els productes intoxicats havien estat fabricats i comercialitzats per catorze marques multinacionals líders, com ara Adidas, Li Ning, H&M i Abercrombie & Fitch, fet que corrobora la investigació presentada per Greenpeace al juliol sobre els vessaments de les factories asiàtiques. L'efecte de l'NPE pot arribar a ser molt nociu, segons va explicar Li Yifang, cap de Greenpeace a la Xina: “[La substància] altera el desenvolupament sexual i afecta el sistema reproductiu”, i fins i tot en baixes concentracions “representa una gran amenaça per al medi ambient i la salut humana”. Segons Greenpeace, els resultats de l'estudi demostren que “la utilització i el posterior vessament de químics perillosos és un problema cada cop més estès i omnipresent”, i que ara “ja no només afecta els països subdesenvolupats on hi ha les factories i es fabrica la roba”, va comentar Li.

‘Striptease' mundial

Fa un temps que Greenpeace intenta denunciar l'existència de substàncies tòxiques a la roba fabricada per algunes multinacionals. De fet, fa un mes ja va denunciar la presència de substàncies perjudicials prohibides per la Unió Europea en els vessaments de les factories tèxtils d'algunes marques líders del sector a la Xina o les Filipines, fet que s'ha corroborat amb la constatació que, a la roba, també hi han trobat tòxics. Per conscienciar la població de l'existència d'aquests materials, l'ONG va engegar al llarg de l'estiu una campanya contra el seu ús, amb actes que van incloure un striptease mundial en catorze països del planeta, en què voluntaris de l'organització que vestien roba de marca es van despullar en llocs cèntrics de diverses ciutats del món, com per exemple Madrid i Pequín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.