Societat

turisme

Els hotelers de Lloret diuen que l'Ajuntament ha estat massa contundent

El president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras, defensa el sector de l'oci nocturn

Diu que s'han començat a fer inspeccions a hotels

El president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras, va defensar els empresaris de l'oci nocturn de la població: “Hi ha molta gent que ho està fent molt bé, el que demanem com a sector és que no es generalitzi i s'actuï contra les empreses que fan les coses mal fetes però no que es prenguin mesures generalistes.” Dotras opina que algunes de les accions que ha dut a terme l'Ajuntament en relació amb les discoteques han estat “massa generals”. “La policia sap quines empreses ocasionen aldarulls. El més senzill és mirar aquest rànquing i que se solucioni”, va proposar.

Inspeccions a hotels

L'Ajuntament va anunciar la contractació d'un servei extern per fer inspeccions a 35 locals de nit, però Dotras va admetre que també s'han fet inspeccions a alguns establiments hotelers. Va defensar que la majoria dels hotels de Lloret compleixen la normativa, però que hi ha un sector que no ha fet reformes de fa molts anys, fet que els condemna a acceptar les pitjors ofertes. “Si la majoria estan reformats i arreglats poden accedir a un públic millor”, explica. Pel que fa a l'hotel HTop, que ha estat assenyalat com un dels establiments més deixats i que porta el turisme de perfil més baix, Dotras es va limitar a dir que li consta que vol fer reformes.

Pel que fa als operadors turístics que basen la seva promoció de Lloret en l'oferta de les tres esses (sol, sexe i sangria), Dotras va dir que demanaran que canviïn aquesta manera de fer, i si no responen, els hotelers deixaran de tenir tractes amb aquestes empreses. Malgrat tot, va assegurar que es tracta d'una minoria, amb la qual ja s'han començat a establir contactes.

Silenci a la discoteca

Els empresaris de discoteques de Lloret de Mar consultats per aquest diari no van voler fer cap mena de declaració, però no amaguen que se senten assenyalats com a culpables dels aldarulls de mitjan mes. En canvi, un dels que s'han definit en reiterades ocasions és el president de la patronal de l'oci nocturn, Joaquim Boadas, que ha demanat que no es culpabilitzi el sector. Fins i tot va parlar d'una aturada de les discoteques a Lloret si es tocava l'horari de tancament. Malgrat tot, segons algunes fonts, a Lloret només hi ha dos empresaris de l'oci nocturn agremiats a Fecasarm.

LA FRASE

La policia sap quines empreses ocasionen aldarulls. El més senzill és mirar aquest rànquing
Enric Dotras
President del gremi d'hostaleria de Lloret de mar

LA DADA

31.222
són les places hoteleres
que tenen els 125 establiments de Lloret de Mar, segons un informe del 2010

LA XIFRA

19.358
de les places
són d'hotels de 3, 2, 1 estrelles i pensions, i 11.864, d'hotels de 4 i 5 estrelles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.