Societat

SEGURETAT

Clausura cautelar de dos locals d'oci nocturn de Lloret

La policia local va tancar ahir el Cafè Dream II i el bar musical Index, situats a la zona de la Riera

La policia local de Lloret de Mar va tancar ahir de manera cautelar dos establiments d'oci nocturn de la zona de la Riera: el bar i restaurant Cafè Dream II i el bar musical Index. La decisió l'havia pres l'equip de govern municipal a partir dels informes que havia elaborat una empresa externa, contractada per l'Ajuntament per inspeccionar aquests tipus de locals.

Les causes

Les raons per les quals s'ha ordenat el tancament dels dos establiments són ben diferents. En el cas del Cafè Dream II es deu a una qüestió burocràtica: fa quinze dies el van tancar cautelarment perquè incomplia algunes normes de seguretat; els propietaris ho han resolt, però l'han reobert sense haver rebut encara la llicència corresponent. “És un tràmit i prou”, va assenyalar ahir l'alcalde, Romà Codina. En canvi, Index ha ampliat les instal·lacions però no les ha equipat convenientment, i no compleix els requisits de seguretat. Per tant, no podrà reobrir fins que faci les obres que li exigeixin i fins que els tècnics municipals hi donin el vistiplau i l'Ajuntament li atorgui la llicència.

Inspeccions

De moment s'han fet quatre inspeccions a Lloret. En les pròximes setmanes es compta completar els controls als 35 establiments qualificats d'oci nocturn.

LA XIFRA

35
locals de Lloret
es dediquen a l'oci nocturn. Està previst que tots siguin inspeccionats en les pròximes setmanes.

“En seguretat, serem implacables”

L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, va reiterar ahir la voluntat de l'Ajuntament d'actuar de manera ferma per evitar més incidents relacionats amb l'oci nocturn. Les inspeccions als locals s'emmarquen –va dir– en la política de ser molt rigorosos en els controls de les instal·lacions. “Volem tenir la certesa que no es puguin produir desgràcies personals; en les qüestions de seguretat, serem implacables”, va manifestar ahir Codina.

L'avaria en l'aire condicionat de la macrodiscoteca Colossos (amb capacitat per a 1.800 persones) que va generar els greus incidents de mitjan mes hauria estat un punt d'inflexió. “Allò ens va fer pensar molt i vam decidir posar-hi remei de manera immediata”, va explicar l'alcalde. Colossos va ser clausurada i, una vegada solucionada la causa de l'avaria, va poder reobrir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.