Societat

PxC de Salt denuncia la manifestació antiracista

La regidora de Plataforma, Maria Osuna, va presentar ahir una denúncia contra les entitats que van convocar la concentració

Diuen que la policia no la va dissoldre, tot i no estar autoritzada

El grup municipal Plataforma per Catalunya de Salt ha fet un pas més en l'estira-i-arronsa que manté amb els grups antiracistes per l'afer de la mesquita de Salt. La regidora de PxC, Maria Osuna, va presentar ahir una denúncia als Mossos d'Esquadra contra l'assemblea d'“indignats” de Girona i el col·lectiu Acció Antifeixista. El partit considera que la marxa va ser “il·legal” i que es va desenvolupar amb normalitat sense que la policia intentés dissoldre-la, tot i que no estava autoritzada. En la denúncia es detalla que entre els manifestants hi havia el regidor de la CUP de Girona, Jordi Navarro, i que “va participar activament” en la protesta. La denúncia de Plataforma arriba després que el Departament d'Interior, en primera instància, i el TSJC, posteriorment, no autoritzessin la manifestació que PxC pensava fer, i per a la qual sí que havien demanat autorització. Per la seva banda, els Mossos van seguir dissabte el procediment habitual en cas de manifestacions no comunicades i van aixecar acta de la concentració.

Repartir immigrats

L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, va reiterar ahir en declaracions a Catalunya Ràdio la idea que cal rebaixar els índexs de població immigrada al municipi, tal com ja havia plantejat al juliol. Torramadé va repetir la seva tesi que hi ha un percentatge desmesurat d'immigrats a Salt, i que aquesta situació no beneficia ningú. L'alcalde va dir que “és un problema de país”, i va tornar a demanar la implicació dels municipis amb percentatges d'immigració molt per sota de la mitjana catalana.

LA DATA

27.8.2011
Es va fer la manifestació
convocada per l'assemblea d'“indignats” de Girona i el col·lectiu Acció Antifeixista.

LA XIFRA

200
persones es van manifestar, aproximadament, “contra el racisme i el feixisme” pels carrers de Salt.
Les claus

El xicot de la regidora no està tan ben documentat

tura soler

Jean-Paul Bakoume, el xicot camerunès de l'exregidora de PxC Joana Martínez, que va ser el detonant del curiós conflicte intern del partit, no es pot dir que estigui en situació de flagrant irregularitat pel que fa a la seva documentació com a estranger, però tampoc té els papers totalment en regla. A Bakoume, de 35 anys, li va caducar el permís de residència el dia 11 de març i no en va sol·licitar la renovació fins a principis de juny, quan faltaven només 10 dies perquè s'exhaurís el termini màxim de tres mesos que disposen els estrangers per sol·licitar la renovació si no volen convertir-se en “il·legals” per als ulls del Ministeri de l'Interior. Bakoume està pendent que li donin resposta sobre si li renoven o no el permís que va deixar caducar. El procediment adequat hauria estat que hagués demanat la renovació abans que li caduqués el permís, i no haver-ho fet així li podria suposar una sanció administrativa. Bakoume, que segons els papers consta que està domiciliat en un pis que no és el de la seva companya, va sol·licitar el primer permís el 2006, com a reagrupat d'una altra parella, i va fer constar que treballaria com a “empleat de la llar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.